Mekan 360

ZEUS MAĞARASI

Görüntülenme - 18766 Yorum Ekle

Hakkımızda

Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın giriş kapısının sol tarafında, 200 m. İçeridedir. Mağaranın girişi, 20 metre kadar kayrak (kaygan) taşlı patikadan sağlanır.
 
Mağaraya girildiğinde, O haşmetli tanrı zeus un yüzünü görür gibi olursunuz. 10 - 15 metre derinliğindeki su adeta burayı bir havuz haline dönüştürmüştür. Mavi Yeşil renkli su dağdan gelen tatlı suyun ve denizden gelen tuzlu suyun karışımı ile yavan bir maden suyu haline dönüşmüştür.
 
Zeus mağarasının içindeki büyük kayanın dibinden çıkarılan çamuru, tarihten buyana bayanlar yüz lerine sürerek güzelliklerine güzellik katarlar. Yüze sürülen çamur kuruyuncaya kadar beklenir kuruduktan sonra tekrar maranın serin sularında yıkanır. Fakat çamur çok az çıktıgından her yıl sadece yetişen ,çamur bulabilen ancak bu çamuru kullanabiliyor. Çamuru çıkarmak için mağaranın serin sularına en az 4 metrelik bir dalış yapmak gerekiyor.
 
 
Mitolojide Göktanrısı Zeus, kardeşi Poseidon'u kızdırdığında elindeki üçlü yabasını kaldırarak dalgaları kabartıp, denizi altüst eden Poseidon'un gazabından kaçıp sakinleşmesini beklemek için bu mağaraya sığınır, dinlenir ve yıkanırdı. Güzelçamlı sakinleri ve yabancı turistler, denizin çok dalgalı olduğu günlerde ve havanın denize elverişli olmadığı günlerde tıpkı Zeus gibi burada yüzerler, o mitolojik havayı teneffüs ederler.

Etiketler

dilek yarımadası milli park kuşadasında zeus mağarası nasıl gidilir nerde nerede kuşadası aydın 360 vr sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Görüşler ()

Yorum Ekle