Kurtuluş Mah. Doğan Sok.
+90 (312) 309 08 50
info@kultur.gov.tr
Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, 1970 yılına kadar Müze Memurluğu olarak hizmet vermiştir. Uşak'ta bu dönemde henüz bir müze binası bulunmamaktadır. Hizmetler Halk Eğitim binasında sürdürülmekte ve toplanılan eserler burada muhafaza altına alınmaktaydı. 1966 yılında ilimizde bir müze yapma fikri ortaya atılmış, aynı yıl müze sahası kamulaştırılmış, 1967 yılında başlatılan müze inşaatı 1969 yılında bitirilmiş, 1970 yılında teşhir tanzimi tamamlanarak 23 Mayıs 1970 tarihinde Uşak Müze Müdürlüğü olarak hizmete açılmıştır.
Müze teşhir salonunda Eski Tunç Çağından kalma idoller, gaga ggızlı testiler, taş baltalar bir vitrinde sergilenir. Diğer vitrindeki eserler Hellenistik ve Roma Çağı toprak kaplar ve cam eserlerdir.
Teşhir salonunda açıkta sergilenen eserler genellikle Roma Dönemine ait mezar stelleri, adak stelleri ve kefaret yazıtlarıdır. Bununla birlikte Blaundus örenyerinden getirilen heykeller de aynı alanda bulunmaktadır.
Diğer bir vitrinde ise Uşak Müzesi'nin yapmış olduğu kurtarma kazılarından çıkarılan altın takılar, diademler cam kaplar ile gerek müsadere edilen, gerekse vatandaşların teslim ettiği her döneme ait sikkeler yer alır.
Teşhir salonunun geriye kalan yarıya yakın kısmında ise 1960'lı yılların 2. yarısında Uşak yakınlarından Amerika'ya kaçırılan ve Kültür Bakanlığı'nın açtığı dava sonucu 1993 yılında ülkemize geri getirilen ve "Karun Hazinesi" olarak adlandırılan Lidya hazineleri sergilenmektedir.
Birinci büyük vitrinde, 1966 yılında İkiztepe tümülüsünden kaçırılan gümüş ağırlıklı eserler, 2. vitrinde, 1965 yılında Toptepe tümülüsünden kaçırılan altın ağırlıklı eserler 3. vitrinde Uşak Müzesi'nin Basmacı tümülüsünde yaptığı kazıdan çıkan Lidya eserleri yer alır. Bunların dışında açıkta tümülüslerin mezar odalarındaki klineler, volütler ve mezar kapıları sergilenmektedir.
18932
Toplam Gösterim18932
Sayfa Gösterim0
Youtube Gösterim0
StreetView Gösterim