Mekan 360

Hakkımızda

Turkcell çocukların ve gençlerin, bilim ve teknoloji alanlarında deneyerek öğrenebilecekleri alanların yaratılmasına destek olmak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Turkcell Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nin kurulmasına katkı sağladı.

Turkcell Gezegenevi ve Bilim Merkezi, bir eğitim merkezinden öte; çocukların ve gençlerin merakını tetikleyen, bilime olan ilgilerini artıran, her yaştan insanın boş vakitlerini kaliteli ve eğlenceli bir şekilde değerlendirebileceği, sosyal akitivitelerle desteklenen bir merkez olarak 2010 Aralık’ta faaliyetlerine başladı.


Turkcell Gezegenevi ve Bilim Merkezi, 5.000 m2 alan üzerinde, 1.500 m2’si yeşil alan, 3.500 m2’si kapalı alan olarak yapılandırıldı. Seyirciler Gezegenevi’nde seçilmiş bir tarih ve gözlem yeri için gökyüzünün gerçek zamanlı görüntüsünün yanı sıra, zamanda uzak geçmişe veya uzak geleceğe istenen hızda ve doğrultuda sanal uzay yolculuğuna çıkarılabiliyor.


Gezegenevi her yaş grubundan öğrencilerin eğitim-öğretim programında yer alan konularla örtüşen çoklu senaryolara sahip. Bu özellikleri sayesinde görsellik kazandırılmış eğitim, öğretimin ayrılmaz bir parçası. Bu bağlamda izleyici kitlesinin büyük bir kısmı öğrenciler. Ancak Gezegenevi yaygın halk eğitiminde de etkin rol oynuyor. Bilim Merkezi’nde bulunan deney aletleri, simülasyonlar ve uygulamalar ise çocukların ve gençlerin deneyerek öğrenmelerini sağlıyor. Bilim Merkezi’nde gösterilen Robot Tiyatrosu’nda çocuklar uzay, bilim ve evren ile ilgili merak ettikleri soruların cevaplarını 3 boyutlu konuşan robotlardan öğreniyor.

Turkcell Gezegenevi ve Bilim Merkezi haftanın yedi günü 08.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Civar illerden de ziyaretçi alan merkez, büyük ilgi görüyor.

Etiketler

bilim merkezi turkcell gezegen evi planet atöly kurs gökyüzü

Fotoğraflar

Görüşler (5)

L G

Great for kids. Interesting even for adults ))

5 yıl önce

Hani Taleb

The science center has a number of educational equipment and science experiments, there is a play performed by fixed robots in Turkish, and film played several times during the day. The kids from 6 to 12 can enjoy experimenting and understanding basic principles of physics in a fun way. I strongly recommend this place if you happen to visit Gaziantep with your kids.

7 yıl önce

merve nur yılmaz

İ

8 yıl önce

Abdulsamet Gül

Öğrencinin ücretsiz olması çok güzel bir uygulama. 3 kat şeklinde en üst katta gezegenler falan tanıtılıyor. 3 boyutlu 22 dakikalık bir video izletiyorlar. Daha sonra en alt kata iniyorsun. Burada daha çok fizik üzerine şeyler vardı. Elektrik üretiminden kaldıraçlara salınım hareketinden etki tepki yasasına herşey vardı. Bence güzel bir yer. Herkesin gitmesini tavsiye ederim.

5 yıl önce

Emre Geniş

Girdap tüneli çok acayip bir şey, mutlaka denemelisiniz:)

5 yıl önce

Yorum Ekle