Mekan 360

MAHMUD NEDİM KONAĞI (KURTULUŞ MÜZESİ) ŞANLIURFA

Hakkımızda

Devlet Hastanesi yakınındadır. 1903 tarihinde inşa edilmiştir. Avrupai tarzda konak mimarisi ile geleneksel tarzda Urfa evi mimarisinin kaynaştığı bir özelliğe sahip olan ve oldukça geniş bir alana yayılan konak, haremlik ve selamlık bölümlerindeki düzgün kesme taş yapılardan meydana gelmiştir.
Urfa Kurtuluş Savaşı'nda Fransız işgaline uğramıştır. Duvarlarında o günlerden kalan top ve mermi izlerini görebilmek mümkündür. Bu bağlamda Şanlıurfa Valiliği tarafından onarımı gerçekleştirilmiş ve 11 Nisan 2009 yılında “Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi” olarak hizmete sunulmuştur.

Etiketler

müze konak tarihi kazılar arkeoloji ms kalıntılar 360 vr sanaltur sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Hakan YILDIRIM

Cumartesi kapalı olmasını anlamakta zorlandım, ikibin kilometreden gelip binaya dışardan bakmanın nasıl bir duygu olduğu ancak yaşanır. Cumartesi binanın güvenlik görevlisi de bulunuyor.

5 yıl önce

Mustafa Ufak

Görmeye değer

5 yıl önce

oguzhan ozdemir

Gerçekten çok ama çok güzel bir müze. Küçük ama içinde barındırdığı o duygu. Binanın dışında görünen kurşun delikleri. Nelere şahitlik yaptığının bir göstergesi. Gidip bakılması gereken bir yer.

6 yıl önce

Cahit Uluğ

Mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer

5 yıl önce

Murat Muslu

Tamamen tarih kokuyor...

6 yıl önce

Yorum Ekle