Hakkımızda

Keten yağı bağırsakları yumuşatarak kabızlığı giderir. Bronşite, soğuk algınlığına, iyi gelir. Keten yağı öksürüğü keser. Keten yağı omega 3 bakımından oldukça zengindir ve bu bakımdan hafızayı güçlendirir, unutkanlığa iyi gelir. Bayanların menopozdayken ortaya çıkan sıkıntılara iyi gelir. Keten tohumu yağı iştah keser ve tokluk hissi verir, zayıflamaya yardımcı olur.

Keten tohumu yağı saça da oldukça faydalı bir yağdır. Saça doğal bir parlaklık verir ve nemlilik verir. Saç uçlarındaki kırıkların onarılmasında etkilidir. Keten yağı cilde uygulandığında ciltte ki sivilceleri giderir. Cildin doğal nemini korumaya yardımcı olur. Vücutta çıkan çıbanları gidermekte kullanılır. Kullanım şekli 1 çay bardağı suya 2-3 damla damlatılarak içilir. Saça ve cilde masaj yaparak uygulanır.

Keten Tohumu Yağı, yüksek oranda doymamış, fazla olmasa da doymuş yağ, bolca potasyum, ufak miktarda magnezyum, çinko ve birçok değişik vitaminler içerir. 100 gr keten tohumu yağı içeriğinde 13, 4 mg E vitamini barındırır. Mevcut olan N-3 yağ asidi miktarı omega – 6’ nın yaklaşık 4 katı kadardır.

Bitkisel östrojen olarak bilinen lignanların en fazla bulunduğu keten tohumu, diyetisyenler tarafından oldukça sık önerilir. Keten tohumunda bulunan lignanlar, hormonlarla ilgili kanser çeşitlerinde örneğin prostat,  göğüs vb. kanser türlerinde seks hormonlarına baskı yaparak kansere karşı bir nevi koruma sağlar. Ayrıca tümör hücrelerinin oluşmasını ve büyümesini durdurur ve yeniden bir hücre oluşmaması ve var olan hücrenin büyümemesini sağlayarak kanser riskini azaltır.

Keten tohumunun dış yüzünde selüloz tabakası bulunması nedeni ile direkt olarak kullanıldığında insan vücudun da selülozu eritecek ve parçalayacak enzim bulunmadığından dolayı içerisindeki birçok yararlı maddelerden kullanan kişiler yeterince fayda sağlayamaz. Bu nedenden dolayı soğuk olarak preslenen keten tohumu yağını natürel olarak tüketilmesinin çok daha faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Beslenme uzmanlarına göre gerekli olan yağ asidini dengede tutmak için, kullanılan temel yağları doymamış yağ oranı yüksek olan soğuk sıkım olarak bilinen zeytinyağı tercih edilmeli. Doymuş yağ asit oranı fazla olan (hidrojene) trans yağları en aza indirilmeli. Tahıl ürünlerini özellikle ekmeğe bağımlılığı en aza indirilmeli ve sıklıkla yapraklı sebzeler tercih ederek mutfaklara keton tohumu yağı takviyesinde bulunulmalıdır.

 

Etiketler

keten yağı keten yağı faydaları keten yağı ne işe yarar bitkisel yağlar sağlık yağları

Fotoğraflar

Görüşler ()

Yorum Ekle