Hakkımızda
Isparta ve Burdur'da Aksu Çayı üzerinde, sulama, taşkın kontrolü ve elektrik enerjisi üretimi amacıyla 1977-1990 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.
Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 4.000.000 m3, akarsu yatağından yüksekliği 93,00 m, normal su kotunda göl hacmi 1.234,00 hm3, normal su kotunda göl alanı 45,50 km2'dir. Baraj 9.537 hektarlık bir alana sulama hizmeti vermekte, 32 MW güç kapasiteli HES (hidroelektrik santral) yılda 142 GWh elektrik enerjisi üretimi sağlamaktadır.
Antalya'dan Isparta'ya giderken yol baraj gölünün yanından geçer.Kıyıda alabalık yiyebilir, eşsiz manzaraya karşı çay içebilirsiniz.baraj kemerenine varmadan önce barajın karsi tarafina sabilize yoldan gidilebilir ve tamamen dogal ortamda balik restoranlarda yemek yeyip hosca vakit gecirebilirler. tesis sayisinin az olmasi dogal ortamin bozulmamasi bakiminda burada cok onemli ve kendinizi tamamen sakin bir ortamda hissediyorsunuz.
Etiketler
Serkan Coşkun
Balik tutmak için ve kafa dinlemek için iyi bir mekan
5 yıl önceBircan İnce
Antalyaya giderken manzaranın güzelliğiyle arabayı durdurup o doğanın güzelliğini seyre daldık,oturup çay içeceğiniz mekan var doğa ve manzara mükemmeldi
5 yıl önceKazım Selim Özkan
Sazan baliği tutmak için ideal bir baraj golü. Yaklaşık 30 yıllık bir baraj. Uygun yemleme yapılarak güzel balıklar alınabilir. Ancak suyun içinde eskiden kalma ağaçlar var. Bu nedenle çok fazla takılma söz konusu. Köylülerden öğrendiğimize göre golün karşı tarafında ağaç olmayan kısımlar varmış. Oradan avlanma yapılabilir.
6 yıl öncefeth Kösem
Manzarası çok güzel doğa harikası bir yer
5 yıl önceAhmet Büyükkaraca
Aksu çayı üzerindeki baraj Bucak ilçesine 35 km uzaklıktadır. Bölgenin enerji ve sulama ihtiyacını karşılamanın yanında, doğal güzellikleri ile mesire yeri olarakta ilgi görmektedir. Barajın kenarında turizme hizmet veren lokantalar bulunmaktadır.
6 yıl önce