Mekan 360

KARA KİLİSE YALOVA

Hakkımızda

Yalova ili Çiftlikköy ilçesinde, Başkent I Sahil Sitesi içerisinde bulunan yapı kalıntısının, Bizans dönemine ait bir kilise olduğu sanılmaktadır. Bu yapı daha önce burada bulunan Roma dönemine ait bir mabedin üzerine kilise olarak yapılmıştır. Yapı üslubundan IV.-V. Yüzyıla ait olduğu anlaşılmaktadır.

Kilise moloz taş ve tuğladan açık Yunan haçı planında yapılmıştır. Haç kollarının ortada birleştiği yerde yuvarlak kasnaklı kule şeklinde kubbesi bulunmaktadır. Apsis kısmı tahrip olduğundan kesin bir sonuca varılamamakla beraber yuvarlak bir niş şeklinde olduğu, iki yanında da protesis ve diakonikon hücrelerinin bulunduğu anlaşılmaktadır. Günümüzde site içerisindeki bir parkta korunmaktadır.

Etiketler

kara kilise çiftlikköy yalova tarihi yer 360 vr sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan kara kilise

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Fazel Almasi

Good

5 yıl önce

Farzad Askari

Very nice

5 yıl önce

Mujahidah Ummaleah

Loved it.very old but not much historical data available on the site

8 yıl önce

Abramo Schwarzkopf

Restoration is needed :)

6 yıl önce

gökhan Bice

Tarihi klisenin sadece dışardan taş kalıntıları iskeleti kalmış.bu haliyle bile çok ihtişamlı gözüküyor.sahile takın bir mevkiide.Fakat bulmakta zorlanabilirsiniz,çünkü apartmanların arasında kalmış.yalovada gezilecekler listwsinde mutlaka olmalıdır.

5 yıl önce

Yorum Ekle