Atatürk Ünv
+90 442 231 51 71
iletisim@atauni.edu.tr
Merkez yerleÅŸkede 1997 yılında kurulan ve Radyo-TV ve Sinema, Gazetecilik, Halkla Ä°liÅŸkiler ve Tanıtım olmak üzere üç bölüm halinde yapılandırılan Atatürk Üniversitesi Ä°letiÅŸim Fakültesinde 1999 yılında Radyo-TV ve Sinema, 2003 yılında ise Gazetecilik Bölümü eÄŸitim-öÄŸretime baÅŸlamıştır. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Radyo-TV ve Sinema Bölümünde 2000-2001 eÄŸitim-öÄŸretim yılı, Gazetecilik Bölümünde ise 2004-2005 eÄŸitim-öÄŸretim yılı itibariyle yüksek lisans eÄŸitimi verilmektedir. ÖÄŸretim kadrosu 2 profesör, 2 doçent, 5 yardımcı doçent, 1 öÄŸretim görevlisi, 23 araÅŸtırma görevlisinden oluÅŸan Ä°letiÅŸim Fakültesi bünyesinde öÄŸrencilere anabilim dalları dışında, çift ana dal ve yan dal uygulamalarıyla yetenekleri ve yönelimleri doÄŸrultusunda yeni seçenekler sunulmaktadır.
Günümüzde alanın gerektirdiÄŸi beceri ve donanıma sahip bireyler yetiÅŸtirme çabası ile programlarında kuramsal birikimin yanı sıra uygulamaya da önem veren Ä°letiÅŸim Fakültesinde bu amaçla gazete, radyo ve TV stüdyosu, haber ajansı, bilgisayar laboratuvarı, masaüstü yayıncılık, dijital kurgu ve yapım ünitesi ile grafik ve animasyon atölyesi kurulmuÅŸtur. EÄŸitim içerikli yayın yapan radyo istasyonu 1 kilowatlık vericiye sahiptir. Radyo Üniversite, profesyonel ses mikseri, prodüksiyon sistemi, akustik izolasyonu saÄŸlanmış stüdyolar, MD deck, hibrit gibi profesyonel cihazlarla donatılmıştır. Masaüstü Yayıncılık Ünitesinde, bilgisayar ortamında öÄŸrenciler tarafından hazırlanan Atatürk Ä°letiÅŸim Gazetesi yayınlanmakta, web tasarımı, sayfa mizanpajı gibi çalışmalar yürütülmektedir. Atatürk Üniversitesi Ä°letiÅŸim Fakültesi TV-Yayın-Yapım Ünitesi bünyesinde, profesyonel resim masası, ses mikseri, karakter jeneratörleri, play out server sistemi, prompter, hybrid, video tape kaydediciler, intercom sistemi, kameralar, kontrol üniteleri, ışıklandırması ve akustik izolasyonu tamamlanmış üç adet canlı ve bant yayın stüdyosu ile handycam aktüel kamera ve ekipmanı bulunmaktadır. Ayrıca yayın ve yapım stüdyoları arasında veri akışını saÄŸlayan network sistemi yer almaktadır. Fakültede, yeni oluÅŸumlar gerçekleÅŸirken yeni uygulama birimlerinin kurulması da kaçınılmaz olmaktadır. Bu doÄŸrultuda haber ajansı, reklâm uygulama atölyesi ve haber stüdyosu kuruluÅŸ aÅŸamasındadır.
ÖÄŸrencilerin araÅŸtıran, düÅŸünce üreten, giriÅŸimci, mesleki ölçütler ve etik kurallar çerçevesinde bilgi üretebilen, ürettiÄŸi bilgiyi yaÅŸama geçirebilen beceriyle donatılmış bireyler olarak yetiÅŸtirilmesinin amaçlandığı Ä°letiÅŸim Fakültesinin önceliklerinden biri de sektöre radyo, TV ve gazete yayıncılığı alanında yetiÅŸmiÅŸ insan gücü kazandırmaktır. Kültürel etkinlikler çerçevesinde “Radyo Televizyon Kulübü”, “Amatör Kare” ve “Ä°letiÅŸim Kulübü”nün kurulduÄŸu Fakültede, öÄŸrencilerin sosyal ve kültürel baÄŸlamda kendilerini geliÅŸtirip gerçekleÅŸtirmeleri, araÅŸtırma ve tartışma yapabilmeleri, sorgulayıcı ve sorun çözücü bir bakış açısı kazanmaları amaçlanmıştır.
12036
Toplam Gösterim12036
Sayfa Gösterim0
Youtube Gösterim0
StreetView Gösterim