İĞDECİK KÖYÜ CAMİİ HAZİRE

iğdecik,köy,cami,dua,ezan,namaz,salihli,tarihi

 

   

 

Toplam Gösterim Sayısı   13804

Sanal Tur

Toplam Gösterim: 13804

Hakkımızda

Kuzey- doÄŸu cephesinde yapıyla baÄŸlantısı olmayan tuÄŸla minare yer almaktadır. Dikdörtgen ÅŸekilli harim mekanının kuzeyinde son cemaat yeri vardır. Son cemaat yeri Bursa kemerli 3 açıklıkla kuzeye bakmaktadır. Bu kesinde iki sütun destek görevi yapmakta olup, 1957 yılında yenilenmiÅŸtir. Cami’de kırma çatılı üst örtü, yapıyı örtmektedir. Ä°ç mekan ahÅŸap tavanla kaplanmıştır. Tavan ortasında iÅŸçiliÄŸi iyi olan ahÅŸap göbek bulunmaktadır.
Son cemaat yeri duvarında inÅŸa kitabesi vardır. Ä°nÅŸa kitabesinde yapının 1283/1867 yılında yapıldığı açıklanmaktadır. Camide yapı malzemesi olarak yığma moloz taÅŸ, kaba yonu taÅŸ ve ahÅŸap kullanılmıştır. Minare kaidesi düzgün kesme taÅŸ pabuç bölümünden itibaren tuÄŸla ile inÅŸa edilmiÅŸtir. Minare gövdesi tuÄŸla süslemelerle hareketlenmiÅŸtir.
Harim mekanının tavanı ortasında (ahÅŸap kare ÅŸekilli bir pano içinde) 8gen ve ahÅŸap üzerine boyalı bir geometrik süsleme yerleÅŸtirilmiÅŸtir. Bu süslemede yeÅŸil, mavi ve kırmızı renkler kullanılmıştır.  L ÅŸekilli kadınlar mahfili mihraba dek uzanır.
Harim mekanında simetrik yerleÅŸtirilmiÅŸ dikdörtgen ÅŸekilli pencereler vardır. Güney duvarındaki mihrap sadedir. Caminin arka kesiminde mezarlık bulunmaktadır. Mezarlıkta 1890lı yıllarda 1930 yıllarına dek uzanan eski yazılı mezar taÅŸları bulunmaktadır.
Gözlemler: Ä°ç mekanda duvar yüzeyinde sıvalarda derin çatlaklar vardır. Bu çatlakların acilen onarılması gerekmektedir. AhÅŸap malzemenin büyük ölçüde çürüdüÄŸü çürüdüÄŸü gözlenmiÅŸtir.

iğdecikköycamiduaezannamazsalihlitarihi

360° Video

Gösterim: 0

Sokak Görünümü

...Yükleniyor...

Gösterim: 0

Analistik Veriler

13804

Toplam Gösterim

13804

Sayfa Gösterim

0

Youtube Gösterim

0

StreetView Gösterim

FOTO GALERÄ°