İBRAHİM TATLISES MÜZİK MÜZESİ

music,müzik,sanat,uzunhava,sanatçı,eski,biyografi,tarihi,ibo,ibrahim tatlıses,360,vr,sanaltur,sanal,tur,viar turkey,video,virtual,tour,turkey,mekan360,mekan,

  Harran Kapı Mevki

  0414 313 16 34  

  bilgi@sanliurfa.bel.tr

Toplam Gösterim Sayısı   25657

Sanal Tur

Toplam Gösterim: 25271

Hakkımızda

2011 yılında yapımına başlanan Şanlıurfa Müzik müzesi alınan Meclis kararıyla isminin İbrahim Tatlıses Müzik müzesi olmasına karar verildi.
İbrahim Tatlıses Müzik Müzesinde Şanlıurfa’lı sanatçıları müzik sevenlere daha yakından tanıtmak mümkün olduğu gibi Müzenin bir amacıda Şanlıurfa’lı sanatçıların yaptıkları eserleri arşivleyerek albümlerini ömür boyu unutulmaz kılmak.
Müzemizde günümüzde sanat hayatına devam eden sanatçıların yanı sıra vefat eden sanatçılarımızı da yakından tanımak mümkündür


Şanlıurfa Müzik Tarihi
11 bin 500 yıllık tarihi bulunan Şanlıurfa’da geçmişten günümüze 300′den fazla ses sanatçısı, besteci ve hoyratçı yetişti.
Şanlıurfa musiki tarihi hakkında köklü bir çalışma bu güne kadar yapılmamasına rağmen, sadece bir kaç kitapta, bir kaç satır halinde Şanlıurfa müziğinden bahsedilmekte. Şanlıurfalı sanatçılar, gelecekte bu konuyla ilgili yapılacak bilimsel araştırmaların Şanlıurfa musiki tarihini biraz olsun aydınlatacağı görüşünde. İnsanlık tarihiyle yaşıt olan musiki, günümüze gelinceye kadar, çeşitli değişikliklere uğrayarak gelişmeler kaydetti. Yerleşim merkezi olarak 11 bin 500 yıllık tarihe sahip olan Şanlıurfa, musiki tarihi yönünden de aynı tarihlere kadar uzanan bir seyir izliyor.
Şanlıurfa’da musikiyle ilgili ilk bulgular M.Ö.’ye kadar uzanıyor. Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Kantara Köyü’nde yapılan “Nevalı Çori” kazılarında bulunan, M.Ö. 7000′e ait (Neolitik Çağ/Cilali Taş Devri) bir kap parçası üzerinde dans sahnesi görüntüsü tespit edildi. Yine “Titriş” kazılarından elde edilen M.Ö. 3000 yıllarına ait (İlk Tunç Çağı) kireç taşından yapılmış, keman tipi stilize edilmiş bir insan figürü bulundu. Bahsedilen buluntular Şanlıurfa Müzesi’nde sergileniyor.
Şanlıurfalı sanatçıların bir kısmı çok meşhur olmuş ünü yurt sınırlarını aşmış, bir kısmı ise mahalli sanatçılar olarak kalmıştır. Bunların yanında müziği zevk için yapan, müzikle bir hobi olarak ilgilenen ve profesyonel bir sanatçı kadar müziği bilen, sesi çok güzel, bir kaç müzik aleti çalabilen birçok Şanlıurfalı sanatçı da bulunuyor.

musicmüziksanatuzunhavasanatçıeskibiyografitarihiiboibrahim tatlıses360vrsanaltursanalturviar turkeyvideovirtualtourturkeymekan360mekan

360° Video

Gösterim: 386

Sokak Görünümü

...Yükleniyor...

Gösterim: 0

Analistik Veriler

25657

Toplam Gösterim

25271

Sayfa Gösterim

386

Youtube Gösterim

0

Google Gösterim

FOTO GALERİ