Yukarı Yenice YoluYenice Köyü
Åžanlıurfa-Akçakale Karayolu’nun 5. kilometresinde 982.000 m2 alan üzerine kurulu olan Eyyübiye YerleÅŸkesi’nde, Veteriner Fakültesi, Åžanlıurfa Meslek Yüksekokulu, erkek öÄŸrenci yurdu, Üniversite Basımevi, açık ve kapalı spor tesisleri, öÄŸrenci kafeteryası, sosyal tesisler, uygulama alanları, süt ve hayvancılık iÅŸletmeleri ile seralar ve lojmanlar yer almaktadır.
Ülkenin ilerlemesini saÄŸlayacak ileri, yaratıcı, demokrat, Atatürk ilke ve Devrimlerinin takipçisi, bilimi kendine ilke edinmiÅŸ aydın insanlar yetiÅŸtirmeyi hedeflemiÅŸ olan üniversitemiz, eÄŸitim-öÄŸretim, araÅŸtırma ve uygulamada sürekli iyileÅŸme ve geliÅŸmeyi amaçlamaktadır.
Bugün itibariyle Harran Üniversitesinde eÄŸitim-öÄŸretim dili Türkçe’dir. ÖÄŸrencilerin her yarıyılda alacakları dersler zorunlu ve seçmeli olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. ÖÄŸrenciler, kayıtlı bulundukları bölümün zorunlu derslerini almakla yükümlüdürler. Ancak, Üniversite Senatosunca belirlenen dersler için açılan muafiyet sınavında baÅŸarılı olan öÄŸrenciler, o derslerden muaf olurlar. Harran Üniversitesine baÄŸlı meslek yüksekokullarında iki yıllık ön lisans programı, fakülte ve yüksekokullarında ise dört yıllık lisans programları uygulanmaktadır (Tıp Fakültesinde eÄŸitim süresi altı, Veteriner Fakültesinde eÄŸitim süresi beÅŸ yıldır). Ayrıca, Sosyal Bilimler, SaÄŸlık Bilimleri ve Fen Bilimleri Enstitülerine baÄŸlı ana bilim dallarında yüksek lisans ve doktora eÄŸitimi yapılmaktadır.
Harran Üniversitesinde bir eÄŸitim-öÄŸretim yılı, güz ve bahar yarıyılı olmak üzere iki dönemden oluÅŸmaktadır. Tıp ve Veteriner Fakültelerinde eÄŸitim programı yıllık dönemler ÅŸeklinde yapılmaktadır. ÖSYM tarafından Harran Üniversitesi bölümlerine ve programlarına yerleÅŸtirilen yeni öÄŸrencilerin kayıt iÅŸlemleri, Üniversitemiz tarafından ilan edilen tarihler arasında ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Dairesi BaÅŸkanlığının gözetiminde yapılmaktadır. Ara sınıflardaki öÄŸrenciler ise her yarıyıl başında, akademik takvimde belirtilen süre içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Ä°lgili bölüm baÅŸkanlığının önerisi ile fakülte veya yüksekokul yönetim kurulu kararıyla her sınıfa bir akademik danışman atanır. Akademik danışman, öÄŸrenci mezun olana kadar ders alma, sınıf geçme, sınavlar, üniversite ile ilgili yönetmelikler ve eÄŸitim-öÄŸretim ile ilgili çeÅŸitli konularda öÄŸrencilere danışmanlık yapar. Ayrıca Üniversitemizde uzman elemanlar tarafından öÄŸrencilere yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti de verilmektedir. ÖÄŸrenciler her yarıyılda en az iki ara sınav ve her dönem sonunda yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar.
ÖÄŸrenciler, eÅŸdeÄŸer eÄŸitim programları uygulayan yüksek öÄŸretim kurumları ve kurum içindeki bölüm/programlara “Yüksek ÖÄŸretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay GeçiÅŸ Esaslarına Ä°liÅŸkin Yönetmelik” uyarınca, eÄŸitim-öÄŸretim baÅŸlamadan önce yatay geçiÅŸ için baÅŸvurulabilir. Üniversitemizde öÄŸrencilerin eÄŸitim-öÄŸretim ve sosyo-kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasına iliÅŸkin görüÅŸ ve önerilerinden yararlanmak amacıyla oluÅŸturulan öÄŸrenci konseyi, her yıl öÄŸrencilerin seçimiyle yenilenmektedir. ÖÄŸrenci Konseyi BaÅŸkanı, Rektörün çaÄŸrısı üzerine zaman zaman Üniversite Senatosu ve diÄŸer kurullara katılarak öÄŸrencilerin görüÅŸ ve önerilerini sunar.
51427
Toplam Gösterim49938
Sayfa Gösterim1489
Youtube Gösterim0
StreetView Gösterim