Mekan 360

Hakkımızda

Gaziantep'te ilk müze 1944 yılında hizmete girdi. Daha sonra,Nuri Mehmet Paşa Cami'ne, 1969 yılnda ise bugünkü Arkeoloji Müzesi'ne taşındı 2005'de Zeugma'da bulunan mozaik ve ferskleri teşhir etmek amacıyla hemen bitişiğinde yeni bir bina daha hizmete girdi Bir galeri ile geçilen eski binada ise tarih öncesi çağlardan başlayıp Islam dönemine kadarki döneme ait eserler sergilenmektedir

Etiketler

gaziantep şehitkamil müze antep müzeler zeugma

Fotoğraflar

Görüşler (4)

A. A.

Gaziantep Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı zemin katında yer alan Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi; öğrencilerine, öğrenim gördükleri kentin kültürünü tanıtmak, öğretmek ve benimsetmek amacıyla oluşturulmuştur.       Müzede Gaziantep arkeolojisi, orijinal kültür varlıkları ve belgelerle örnekler sunularak kronolojik anlatımla tanıtılmaktadır. Kentin kültür yaşamının bölümler halinde ele alındığı müzede; “Yetiştirdiği Önemli Şahsiyetler”, Antep Ağzı ve Dil Özellikleri”, Şehrin Hayatında Önemli Olaylar”, “Aile Hayatı, Günlük Hayat, Özel Günler”, “Çocuk Oyunları ve Oyuncakları”, “Eğlence Hayatı”, “Fotoğrafçılık” ve “Karagöz Oyunculuğu” gibi kesitler yer almaktadır.       Kendi öğrencilerine yönelik faaliyette bulunan “Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi “ 25 Aralık 2009 yılında ziyarete açılmıştır. Müzenin teşhir mantalitesi, Gaziantep Şehrinin kültürünü ortaya koymak, burada yaşayalara geçmişi hatırlatmak, unutturmamak ve yabancı ziyaretçilere de Gaziantep’i tanıtmaktır.       Müzede, Gaziantep şehri esas alınarak, bu şehrin ortaya çıktığı 12. yüzyıldan itibaren günümüze kadar geçirdiği kültür evrelerinden gelen ve yaşam tarzını, el sanatlarını, ev sanatlarını ve gündelik hayatını yansıtan somut kültür varlıklarının sergilendiği koleksiyonlar yer almaktadır       Müzenin koleksiyonları arasında Gaziantep ve çevresinden toplanarak bağışlanmış olan fosiller de önemli bir yer tutmaktadır. Müzede ayrıca bir  Laboratuar/Atolye bölümü yer almakta ve Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin Müzeoloji dersleri için iyi bir pratik uygulama alanı oluşturmaktadır.

5 yıl önce

ahmet f. göklü

Gaziantep Üniversitesi yerleşkesi'nde bulunan Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi'nde;Gaziantep arkeolojisi tanıtılmaktadır. Müzede;Gaziantep'in yetiştirdiği meşhur isimler,Antep ağzı ve dili,önemli olaylar,aile yaşamı,çocuk oyunları ve oyuncaklarına ilişkin bölümler vardır.Müzede ayrıca bir Atölye bölümü yer bulunmktadır.

5 yıl önce

Murat Güler

Yakın zamanda deneyimlerimi aktaracağım.

5 yıl önce

Mikail Bakım

5 yıl önce

Yorum Ekle