Mekan 360

DARÜLHADİS CAMİ

Görüntülenme - 7288 Yorum Ekle

Hakkımızda

2.Muratın Tunca Nehri kıyısında, Germe Kapı Caddesinde 1435 tarihinde yaptırdığı Darülhadis Cami için; Rivayet edildiğine göre, Edirne Kalesinin Kerme Kapı Caddesi denilen tenha ve terkedilmiş bir bölgesine, bir kış sabahı daha gün doğmadan önce inşaat ustaları toplanmaya başlamış. Bu durumu gören halk da merakla olacakları seyretmeye koyulmuştu. Az sonra Sultan 2.Murat da buraya teşrif etmesin mi? Kurbanlar kesilmiş, dualar okunmuş, çevredeki herkeze ihsanlar dağıtılmış ve bizzat padişah tarafından bu ücra mekana bir temel taşı konulmuş.
Sonrasında büyük bir hızla inşaat başlamıştı. Merakla araya toplanan Edirneliler olayın detayını sonradan öğrenmişler. Meğer gece Sultan Murad rüyasında Peygamber Efendimizi (SAV) görmüş. Hz.Peygamber (SAV) kendisinden, bu mekanda bir Darülhadis inşa etmesini istemiş. Hz. Muhammed (SAV) ve ona ona ait herşeye düşkün her Osmanlı gibi Sultan Murad'a bu emri hiç geciktirmeden yerine getirmek için hemen rüyayı gördüğü uykudan uyanır uyanmaz inşaat hazırlıklarına başlanmasını emretmiş ve buraya ilk temel taşını da kendi elleri ile koymuş.
Bu rivayetten yola çıkan halk, dünyaz üzerinde, yapılan duanın kabul derecesi bakımından en önemli yerlerden birinin de Darülhadis Cami olduğunu söylerler.
Hatta Edirne'ye ikinci Kabe diyenler de vardır ki bu söylem, Darülhadis Caminin,, hem de Selimiye Caminin Peygamber Efendimiz (SAV)'in işareti ile yapılmış olmasındandır.

Etiketler

edirne darülhadis cami

Fotoğraflar

Görüşler (5)

murat yıldırımlı

Murat home

9 yıl önce

SERKAN GÜLÇER

Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin medrese eğitimi aldığı çok güzel bir cami... Öğrendiğim kadarıyla çok özverili çalışan bir imam büyüğümüz var. Zaten basında geniş yer ayırmış kendisine... II.Murat'ın yaptırmış olduğu bir cami... bana sorsalar bir Mahalle Camisi nasıl olmalı diye ben aynen burayı tarif ederim... Görmenizi tavsiye ederim kesinlikle... Osmanlı hanedanından da yatan kimseler var Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin kardeşi de dahil olmak üzere.

5 yıl önce

Mert Şahin

Güzel bahçesi ve mimarisiyle büyüleyen Darü-l Hadis Camii, Edirne Büyük Sinagogu'na ve Tunca Köprüsü'ne yakın bir yerde bulunuyor.

5 yıl önce

westel 22

Çok güzel bakımlı temiz hoş şirin bir camii Emeği geçen herkesten Allah ebeden razı olsun

5 yıl önce

meteHaN ogeday

Cok guzel bir yer

5 yıl önce

Yorum Ekle