ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

çukurova üniversitesi, adana,

 

  +90 (322) 338 64 23  

  rektor@cukurova.edu.tr

Toplam Gösterim Sayısı   45309

Sanal Tur

Toplam Gösterim: 45309

Hakkımızda

Çukurova Üniversitesi, 12 Fakülte, 4 Yüksekokul, 8 Meslek Yüksekokul, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü ve 23 AraÅŸtırma ve Uygulama Merkezi ile ülkemizin geliÅŸmiÅŸ üniversiteleri arasında yer almaktadır. ÖÄŸretime ve araÅŸtırmaya verdiÄŸi önemle, kütüphaneleri ve laboratuvarlarıyla ülkemize nitelikli bireyler kazandırmayı amaç edinmiÅŸ olan Çukurova Üniversitesi, Adana ÅŸehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta Seyhan Baraj Gölü kıyısında yeÅŸillikler içerisindeki kampusünde eÄŸitim-öÄŸretim yapmaktadır.

Çukurova Üniversitesi'nde 1871 öÄŸretim elemanı, 32700'in üzerinde lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora öÄŸrencisinin eÄŸitim ve öÄŸretiminde görev yapmaktadır.

Balcalı Kampusu, öÄŸrencilerin ve çalışanların her türlü gereksinimlerini karşılayabilecekleri tesislerle donatılmıştır. Kampusta; bölgenin en önemli hastane kompleksinin yanı sıra, mediko sosyal ünitesi, lojmanlar, sosyal tesisler, konuk evleri, her türlü sporun yapılabildiÄŸi salonlar ve sahalar, anaokulu, market, öÄŸrenciler ile çalışanlara öÄŸle yemeÄŸi sunulan kafeteryalar, kafeler, büfeler ve kantinler, posta ve telefon hizmeti veren birimler, banka ÅŸubeleri, modern makinelerle donatılmış bir basımevi ve merkezi kütüphane bulunmaktadır.

Üniversitemiz Kütüphanesi, modern kütüphanecilik anlayışına uygun olarak 12 bin metrekare kapalı alanda hizmet vermekte olup, 800 okuyucu kapasitesine sahiptir. Kütüphane koleksiyonunda 145 bin cilt kitap, 100 bin cilt dolayında süreli yayın, 2 bini AraÅŸtırma Fonu’nca desteklenen, toplam 6 bin tez, 200 el yazması, 800 eski harf eser ve 1.450 Akademik AÅŸama Dosyası yer almaktadır. Kütüphane, bilgi tarama hizmetleri için 20 PC ve CD-ROM veri tabanına sahiptir. Ayrıca elektronik ortamda, çeÅŸitli konularda yurt içi ve yurt dışı veri tabanlarıyla 25 bin tam metin dergiye eriÅŸim saÄŸlanmaktadır. Avrupa BirliÄŸi Dokümantasyon Merkezi olarak da faaliyet gösteren kütüphane, internet ağına baÄŸlı olup, bu olanak tüm çalışanların ve öÄŸrencilerin kullanımına açık tutulmaktadır. Kütüphanede, hafta içinde 08.15-18.45, Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet verilmektedir. Kütüphaneden, üniversitemiz öÄŸrencilerinin 1 ay süreyle 5 ödünç kitap alabilme olanağı bulunmaktadır.

ÖÄŸrencilerin yararlanmaları amacıyla kurulan ve teknolojinin son ürünü bilgisayarlardan oluÅŸan laboratuarlar, Çukurova Üniversitesi’nin ayrıcalıklarından biridir. Fakülte ve yüksek okullarımızda kiÅŸisel bilgisayarlardan oluÅŸan internete baÄŸlı laboratuarlar, gece geç saatlere kadar öÄŸrencilerin hizmetine açık tutulmaktadır. Ayrıca, tüm öÄŸretim kurumlarının bölümlerinde bilgisayar tabanlı, mesleki ders amaçlı, internet baÄŸlantılı uygulama laboratuarı bulunmaktadır. Kampusta, öÄŸretim kurumları 24 kilometre uzunlukta fiberoptik aÄŸ omurgasıyla birbirine baÄŸlıdır. Üniversitemizde, tüm bilgisayar programları lisanslı olup, yeni sürümler düzenli olarak öÄŸretim üyelerimiz ve öÄŸrencilerin hizmetine sunulmaktadır. Üniversitemizde öÄŸrencilere ilk yıldan baÅŸlamak üzere, Enformatik Laboratuarı’nda zorunlu bilgisayar temel eÄŸitimi de verilmektedir.

Üniversitemizde, öÄŸrencilerin derslerini rahat ve saÄŸlıklı bir ortamda izleyebilmelerine olanak saÄŸlayan modern derslikler ve amfiler bulunmaktadır. Bilimsel ve kültürel etkinliklerde kullanılan, her türlü teknik donanıma sahip, 450 ve 150 kiÅŸi kapasiteli iki salondan oluÅŸan amfi, Çukurova Üniversitesi’nin  ilk Rektörü Prof. Dr. Mithat Özsan’ın adını taşımaktadır. Prof. Dr. Mithat Özsan Amfisi, geniÅŸ fuayesiyle sergilere de ev sahipliÄŸi yapmaktadır. Ziraat Fakültesi Akif Kansu Salonu da 150 kiÅŸilik kapasitesiyle bilimsel ve kültürel etkinliklere ev sahipliÄŸi yaparken  Zootekni Amfisi olarak  bilinen ve yeniden düzenlenerek Afife Jale adı verilen döner sahneli 120 kiÅŸilik çok amaçlı salon sanat etkinlikleri için önemli bir mekan olarak hizmet vermektedir. Ayrıca Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde  de 360 kiÅŸilik bir konferans salonu bulunmaktadır. Kampusta yer alan ve çaÄŸdaÅŸ mimarisiyle dikkatleri çeken 3.500 kiÅŸilik Açık Hava Tiyatrosu da baÅŸta konserler ve tiyatrolar olmak üzere çeÅŸitli etkinliklerde kullanılmaktadır.

Modern mutfak ve servis donanımına sahip Merkezi Kafeterya’da öÄŸrenciler,öÄŸretim üyelerimiz ve üniversitemiz çalışanlarına öÄŸle yemeÄŸi sunulmaktadır. Merkezi Kafeterya; akademik ve idari personel ile öÄŸrencilerin yemek yediÄŸi salonlardan oluÅŸmaktadır. Kafeterya aynı anda 10.000 kiÅŸiye hizmet verebilecek kapasitede olup, sunulan yemekler beslenme uzmanlarınca, kalori hesapları yapılarak belirlenmektedir. Merkezi Kafeterya’nın öÄŸrenciler için ayrılan salonu, çeÅŸitli etkinlikler için de kullanılmaktadır. Kampusta ayrıca, öÄŸle yemeÄŸi servisi yapan ve sürekli denetlenen öÄŸrenci kafeteryaları, büfeler ve kantinler bulunmaktadır. Müzik eÅŸliÄŸinde , nezih ve hoÅŸ bir ortamda gece geçirmek isteyenlere ise kampus giriÅŸindeki restoranda hizmet verilmektedir.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampusü’ne ulaşım özel toplu taşıma araçlarıyla yapılmaktadır.

Balcalı Kampusu’nda yer alan Yüksek ÖÄŸrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na baÄŸlı, 1.608’i kız, 1204’ü erkek olmak üzere, toplam 2.812 yatak kapasiteli Fevzi Çakmak Yurdu öÄŸrencilere barınma olanağı saÄŸlamaktadır. Kent merkezinde ise yine Yüksek ÖÄŸrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na baÄŸlı, 544 öÄŸrenci kapasiteli Hacı Sabancı Kız ÖÄŸrenci Yurdu ile, 418 öÄŸrenci kapasiteli Sümer Erkek ÖÄŸrenci Yurdu hizmet vermektedir. Yurtlar, öÄŸrencilerin her türlü gereksinimlerini giderebilecekleri olanaklara sahip bulunmaktadır.

Üniversitemiz RektörlüÄŸü’ne baÄŸlı Güzel Sanatlar Bölümü ile SaÄŸlık Kültür ve Spor Daire BaÅŸkanlığı’na baÄŸlı olarak çalışmalar yapan Kültür Sanat Merkezi, öÄŸrencilerin boÅŸ zamanlarını ilgi alanlarına göre deÄŸerlendirmekte, onları yeni alanlara yönlendirmekte, dinlenme ve eÄŸlenme olanakları yaratmaktadır. Güzel Sanatlar Bölümü ve Kültür Sanat Merkezi’ne baÅŸvuruda bulunan öÄŸrenciler, uzman ve deneyimli öÄŸreticiler tarafından çeÅŸitli sanat dallarında eÄŸitilmekte, yeteneklerini geliÅŸtirmeleri saÄŸlanmaktadır. ÖÄŸrenciler, yıl sonlarında konserler, gösteriler ve sergiler düzenleyerek emeklerini yöre halkı, arkadaÅŸları ve üniversitemiz mensuplarıyla paylaÅŸmaktadırlar. Kültür Sanat Merkezi binasında ayrıca, ÖÄŸrenci Konseyi ve öÄŸrenci kollarına ait çalışma odaları da bulunmaktadır. Kampusta, saat kulesi altındaki Kültür-Sanat Merkezi binasında bulunan Cep Sineması mevcuttur. Üniversitemizde ayrıca; öÄŸrencilerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle bir araya gelmelerini, boÅŸ zamanlarını deÄŸerlendirmelerini saÄŸlamak, eÄŸitim ve öÄŸretimlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan 29 öÄŸrenci kolu bulunmaktadır. ÖÄŸrenci Kollarının katılımıyla düzenlenen Bahar ve Spor ÅženliÄŸi ise her yıl Mayıs ayında gerçekleÅŸtirilmektedir.

Balcalı Kampusu’nda  kapalı yüzme havuzunun dışında , spor ve cimnastik salonları; çim ve halı futbol sahaları, voleybol, basketbol sahaları, tenis kortları ve atletizm alanlarıyla , Seyhan Baraj Gölü kıyısında kürek, kano ve yelken sporuna uygun kayıkhane yer almaktadır. Çukurova Üniversitesi Spor Kulübü ise Beden EÄŸitimi ve Spor Yüksek Okulu öÄŸretim üyelerinin de desteÄŸiyle 16 branÅŸta 650 aktif sporcusu ile üniversitemizi baÅŸarıyla temsil etmektedir. Çukurova Üniversitesi Spor Kulübü’nün; Basketbol, Bisiklet, Futbol, Hentbol, Masa Tenisi, Sualtı Sporları, Tenis, Voleybol, Yelken, Yüzme, DaÄŸcılık, Kürek, Taek-wondo, Su Kayağı, Satranç, Kano Rafting branÅŸlarında ÅŸampiyonlukları ve dereceleri bulunmaktadır.

çukurova üniversitesi adana

360° Video

Gösterim: 0

Sokak Görünümü

...Yükleniyor...

Gösterim: 0

Analistik Veriler

45309

Toplam Gösterim

45309

Sayfa Gösterim

0

Youtube Gösterim

0

StreetView Gösterim

FOTO GALERÄ°