ÇATALCA ÇİFTLİKKÖY

catalca,ciftlikkoy,mahallesi,istanbul,360,vr,sanal,tur,viar turkey,video,virtual,tour,turkey,mekan360,mekan,

 

   

 

Toplam Gösterim Sayısı   15765

Sanal Tur

Toplam Gösterim: 14963

Hakkımızda

Çiftlikköy’ün ilk kuruluÅŸu bir çiftliktir. Ä°smini de bu çiftlikten alır. Çiftlikköy yaklaşık 300 sene önce Hacı oÄŸlu, Kör hasan, Kürt dere çiftlikleri ile beraber Osmanlı Türkleri tarafından kurulmuÅŸtur. Çiftlikköy çevresinde ki diÄŸer çiftliklere nazaran daha fazla geliÅŸip köy statüsüne geçince çevresinde ki Rumların yerleÅŸim merkezi olur ve zamanla bir Rum Köyü haline alır. Çevre çiftliklerde yaÅŸayan Türklerle iyi anlaÅŸamayan Rumlar halktan sarı lira toplayıp Hacı oÄŸlu, Kör hasan, Kürt dere gibi Türk çiftliklerini satın alırlar, Çitlik köye katarlar. Çitlik köy daha büyük bir yerleÅŸim merkezi olur.

Çiftlikköy ilk kurulduÄŸu zaman hayvanların su içtiÄŸi yere bir çınar aÄŸacı dikilmiÅŸtir, bu çınar tam 300 yaşında dır ve halen ayaktadır. 1924 yılında Selanik, Langaza Kazası, Ihlamur Köyünden ilk Muhacirler göçüp, Çiftlik köy’e yerleÅŸmiÅŸlerdir. Bu Muhacirler ÅŸimdiki Çiftlikköy sakinlerinin dedeleri, babalarıdır. Balkan Harbi sırasın da Bulgar askerleri Çiftlikköy’ün hemen 1 km batısında ki tepeye kadar gelir ve “Gavur Tarla” denilen mevkide büyük bir savaÅŸ olur. Günümüzde, eÄŸer aranırsa bu bölgede sandıkla, kolanla fiÅŸekler ve askeri malzemeler bulunmaktadır. Bulgar askeri ile en büyük savaÅŸlar Kestanelik Köyü ile Çanakça Köyü arasında ki bölgede olmuÅŸtur. “Kahveyi Ä°stanbul da içelim” diyen Bulgarlar, Çatalca da karargah kurmuÅŸlar, ancak bir gece içinde sivil Türklerin Anadolu’ya, Türk askerlerin de Trakya’ya geçirilmesi sonucu Çatalca ovasın da çembere alınarak büyük bir hezimete uÄŸramışlardır. Çiftlikköy’ün batısına kadar inen Bulgar askeri de geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

Çiftlikköy ormanlık arazi içinde kurulmuÅŸtur. Karatepe, Kayalı burun tepelerinin yanı sıra Terkos Gölünü besleyen Kara dere, Sıcak su Deresi, Kayalı burun Deresi, Kürt dere gibi kaynaklar Çiftlikköy ormanlarından doÄŸarlar. Bu derelerin suları içilebilir durumdadır. Çiftlikköylüler Selanik Muhaciri olduklarından Yunanistan’da ki Olimpiyatlar benzeri bir takım müsabakalarını da burada yapmaya devam etmiÅŸlerdir. 3 ayak (3 adım atma) gülle atma, cirit atma, güreÅŸ, at koÅŸusu, insan koÅŸuları bu müsabakaların BaÅŸlıcaları dır.

catalcaciftlikkoymahallesiistanbul360vrsanalturviar turkeyvideovirtualtourturkeymekan360mekan

360° Video

Gösterim: 802

Sokak Görünümü

...Yükleniyor...

Gösterim: 0

Analistik Veriler

15765

Toplam Gösterim

14963

Sayfa Gösterim

802

Youtube Gösterim

0

StreetView Gösterim