Hacı Ömer Sabancı Cad. Çukurova
(0322) 225 9329
Hastanemiz 1973 yılında 600 yataklı Bölge SSK hastanesi olarak kurulmuştur. Uzun süre SSK hastanesi olarak hizmet vermiş olup 2005 yılında sağlık bakanlığına devredilecek Çukurova Devlet hastanesi adı altında hizmet vermeye başlamıştır.
Hastane arsamız 70 000 m2 arazi üzerinde kurulmuş olup, toplam 50 000 m2 kapalı alanda hizmet vermektedir
Hastanemizde günde yaklaşık 4500 poliklinik hasta muayenesi yapılmaktadır. 2000 e yakın personelimiz mevcuttur. Hastanemizde çoğu branşlarda yeterli hekim bulunmaktadır.
Hastanemizde hekim seçme hakkı bulunmakta olup hastalarımız hekimlerini seçebilmektedirler. Hekimlerin aylık çalışma listelerine göre hastalarımız randevulu veya randevusuz muayene olabilmektedir.
Hastanemizde Hasta Hakları Birimi'miz mevcut olup, hasta ve yakınlarımızın istek ve önerileri değerlendirilmektedir. 2010 yılında 1465 müracaat yapılmış olup bu müracaatlardan 1304 tanesi yerinde çözülmüştür.
Hastanemizde tanı ve tedaviye yönelik her türlü tıbbi cihazlar bulunmaktadır. MR, tomografi gibi cihazlar hastalarımıza 24 saat hizmet vermektedir. Hastanemizde özellikli olarak TELERADYOLOJI hizmeti verilmektedir. Az önce belirtilen cihazların görüntüleri internet yolu ile hekimlerin bilgisayar hatta cep telefonlarına aktarılabilmekte. Böylece hızlı ve etkin bir tanı yöntemleri uygulanmaktadır.
Hastanemiz bu kadar is yüküne rağmen filmsiz kayıtsız dijital hastane konseptini yakalamış durumdadır. Hastanemizde çekilen tüm röntgen filmleri basılmayıp bilgisayar otomasyon ağından hekimlerimiz görebilmektedir. Bu filmler hastanemizde bilgisayar ortamında kişisel arşivlerinde saklanmaktadır. Hastalarımızın hastaneye her gelmelerinde filmlerini yanında getirmelerine gerek duyulmamaktadır.
Bölgemizin göğüs hastanesi olan Prof. Dr. Nusret Karasu Devlet Hastanesi, 180 yataklı olup yakın tarihte hastanemize bağlanarak hizmet vermeye devam etmektedir. Bölgemizin en büyük tüberküloz merkezi olan bu birimimizde aynı zamanda sigara bırakma hizmetleri verilmektedir. Her gün iki uzman hekim ve bir eğitim hemşiresi eşliğinde sigara bırakma hizmetleri verilmektedir.
Yakın tarihe kadar 40 yataklı olan yoğun bakım yatak sayısı yeni düzenlemelerle 80 yatağa çıkarılmıştır. Böylece ilimizde yoğun bakım yatak sorununun artık yaşanmayacağını tahmin etmekteyiz. Adana ili, bölgenin sağlık merkezi olup çevre illerden de yoğun bakıma hasta alabilmektedir.
Hastanemizde yeni bir düzenleme ile ambulansla gelen acil hastaların ayrı bir girişten kabulü yapılarak uzman hekimlerce deðerlendirilmenin yapılacağı 3. basamak acil servis inşaatımız başlamak üzeredir. Böylece acil hastalara uzman hekim düzeyinde daha etkin sağlık hizmeti sunulacaktır. Planlanan bu acil serviste, tüm branşlardan uzman hekim görevlendirilmesi; hastaların da, hastane acilleri arasında ambulansla sevk işlemlerinin ortadan kaldırılması planlanmaktadır. Hastanın uzman hekim bulunan hastaneye değil de uzman hekimin -bulunduðu hastaneden- hastanın yanına getirmeyi planlamaktayız.
Hastanemizde 160 uzman hekim bulunmakta olup, tamamı tam zamanlı muayenehanesiz çalışmaktadır. Bu da doktorlarımızın hastanemizde çalışmaktan memnuniyetlerini göstermektedir. Hastanemizde ameliyat randevuları artık çok kısa sürede alınabilinebilmektedir. Böylece hem hekim hem hasta memnuniyeti sağlanmıştır.
Yatağa bağımlı, kronik hastaların, evde bakım hizmetlerinde görevli sağlık personellerimizin gözetiminde evlerinde takip ve tedavileri yapılmaktadır. Ayda yaklaşık 300'e yakın ev ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.
36843
Toplam Gösterim36843
Sayfa Gösterim0
Youtube Gösterim0
StreetView Gösterim