Mekan 360

ADALA KIZ KÖPRÜSÜ

Görüntülenme - 22501 Yorum Ekle

Hakkımızda

Gediz Nehri üzerinde ve Demir Köprü Baraj gövdesinin yakınında yer alan Kız Köprüsü'nün kitabesi yoktur. Yapılış tarzına göre Osmanlı Dönemine aittir. Köprü kuzeyden güneye 160 metre uzunluğunda, genişliği ise kağnı arabasının geçebileceği genişliktedir. Kaba yonu taş malzeme ile yığma teknikte inşa edilen köprünün, ayak ve kemerleri yer yer sıvalıdır. Köprü yuvarlak şekilli beş kemer gözüne sahiptir. Köprü zemini Arnavut kaldırımı ile kaplıdır ve her iki yanında 80 cm yüksekliğinde taş duvar korkuluk yer almaktadır.

Etiketler

tarihi köprü kız osmanlı taş salihli geçit dar geniş

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Hilda Pektaş

gorsel olarak cok hos gorunuyordu. yuruyerek karsiya gecin ve gediz boyunca yaklasik 3 km yuruyun. yolun yarisinda olu canlar golunu goreceksiniz gercekten hos, yolun sonunda da bi selale goreceksiniz. asagi inip selalenin suyuna girilebiliyor mu bilmiyorum. tum yolu arabayla da gidebilirsiniz ve o zaman demirkopru barajinin tesislerinden birini de izleyebilirsiniz cok yakindan.

5 yıl önce

Can SARMAN

Hermos Kanyonu içinde yer alan Selçuklu mimarisi, taş köprü. Mükemmel doğa manzaralı, her mevsim gelinebilir kamp ve yürüyüş alanları.

5 yıl önce

ismet SARAÇ

Tarihi yapı fakat çevresi bskımsımsız

5 yıl önce

Fahir Soğukömer

Olimpos Dağcılık kulübüne ve kurucusu Hafize Hanım'a çok teşekkür ederim. Bizi yine doğamızon güzel bir parçasına götürdü. Yıllardır kulüple bir çok yer gezdik. Bu organizasyonda da çocuklarımıza doğanın içine işlemesini sağladı. En çok hoşuma giden aktivite sabah yapılan ısınma hareketleri oldu. Kız köprüsünden de aç ettiğinizde sazlıkları solda görüyorsunuz. Üstü ağaç çiçekleri ile dolu olan sazlıklar size hayatınız boyunca zor göreceğiniz bir resim bırakıyor. Devamında yolun karşı tarafında göremediğim küçük bir şelale mevcut. Yukarıdan çocuklarla inmemiz mümkün olmadı. Göremediğim ve oğluma gösteremediği için üzgünüm.

5 yıl önce

PS- TV

Gayet guzel

5 yıl önce

Yorum Ekle