Mekan 360

SAINT POLYCARPE KİLİSESİ

Görüntülenme - 12494 Yorum Ekle

Hakkımızda

Bulunduğu Semt: Pasaport Cemaat Sayısı: İzin alınamadığı için ziyaret gerçekleştirilememiştir. San Polycarp Kimdir? San Polycarpos İsa’nın havarilerinden ilahiyatçı Yahya’ya ilk inanlardan biridir ve İzmir’in diğer bir azizi olan İzmir Psikopos’u Vukolos’un misyonunu üstlenmiştir. Genç yaşta İzmir Kilisesinin yöneticisi olan Polycarpos Roma yönetimi altındaki çok tanrılı resmi dine karşı tek tanrıcılığın dinsizlik kabul edilmesi nedeniyle zor dönemler yaşamıştır. Smyrna kentinin stadiumunda düzenlenen eyalet oyunları esnasında Polycarpos savunucusu olduğu tek tanrıcılık dolayısıyla kenti ziyaret eden imparatordan kaçırılır ancak Romalı askerler tarafından bulunur. İnanışa göre stadiumun yakınlarında bulunan hamamlardan odun getirilerek yakılan ateş üzerinde çarmıha gerilen Polycarpos ölmez ve askerler onu kılıç darbeleri ile öldürmek zorunda kalırlar böylece San Polycarpos İzmir kentinin ilk din şehidi mertebesine yükselir. Polycarpos kelimesi çok meyveli anlamına gelmektedir. Bu ismin seçilmesi İzmir açısından önemlidir çünkü İzmir kentinin meyve ve kuru gıdalar bakımından tarımsal olanaklarının Hıristiyanlık inancına da yansıdığı anlaşılmaktadır. Kilise 1625 yılında inşa edilmiştir, 1688’de depremden sonra yanar, 1690-91’de yeniden inşa ediliyor. 1742, 1763 yıllarında iki yangın daha geçiren kilise 1774 yılında yeninden onarılarak 1898 yılında son görünümünü kazanmıştır. Kilisenin iç dekorasyonu İzmir Saat Kulesini ve Karşıyaka’da bulunan Santa Alina Kilisenin mimarı olan Raymond Pere tarafından yapılmıştır.

Etiketler

sen-polikarp havari hiristiyan dua cemaat ziyaretci 360 vr sanaltur sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Huda Sammour

Nice old small church. Will preserved. Not much to see, if you have seen large churches before. Many aesthetic pieces, spiritual. It opens from 3pm to 5pm for the public. Sunday is opened for prayer and closed for visitors. They have brochures to explain about the artifacts.

5 yıl önce

ANDRES POSADA

very pretty and well preserve church.

5 yıl önce

Metin Yılmaz

The crew of the church was amazing. They are so hospitable. Also the church is really so beautiful.

6 yıl önce

Wilfredo Castillo

Beautiful church

5 yıl önce

Francis Veto

I really wanted to take a look inside, but sadly it was closed. It must've been because it was a weekday.

7 yıl önce

Yorum Ekle

Sokak Görünümü