MORDOĞAN OTEL MARİNA

Hakkımızda

Mordoğan, İzmir'in Karaburun ilçesine bağlı bir mahalle. Uzunada'nın tam karşısında yer alır. Mordoğan, özellikle amatör balıkçılığı ve 70 çeşit mor çiçeği ile ünlüdür.

Mordoğan’ın Tarihi: Mordoğan M.Ö. IV. yüzyılda, Mimas ismiyle kurulmuştur. O zamanlar, idari bakımdan, Eritrea Krallığına bağlı idi. Eritrea, Çeşme'nin Ildır köyüdür. XVI. yüzyıldaki deniz haritalarında, Mordoğan'ın adı Mimas olarak kayıtlıdır. Mimas ismi eski haritalarda ve Romalı şair Oviduşun Truva Savaşlarını anlatan dizelerinde geçmektedir.O tarihlerde, Eritrea Krallığında, ölüme mahkum edilen hükümlüler Mimas'a gönderilir ve son günlerini orada geçirmeleri sağlanırmış. Yönetim bakımından, Eritrea'ya bağlı olan Mimas, ticari bakımdan ilişkilerini Kilizmanya (Bugünkü Güzelbahçe) ile geliştirmiş olup, bütün alışverişlerini Kilizmanya ile yapardı. Mimas'ın ürünleri, özellikle de çekirdeksiz üzümü Sultaniye Avrupa'ya ihraç edilirmiş.

Çok eski zamanlardan beri meskûn olan Yarımada, Akdeniz çevresinde bir siyasi birlik oluşturan Roma döneminde hayli gelişmişti. Bununla birlikte antik dönemin siyasi ve fikri tarihine daha çok etkili olan Klazomenia'dan (Kilizman) günümüze pek kalıntı kalmamıştır. Çatalkaya köyü ovasında, Ömer Şangüder'e ait tarlada bulunmuş olan, Eritrea kralının kızının lahdi, İzmir Arkeoloji Müzesi'nde bulunmaktadır. Lahdin içinde, kızın bel kemiğinin bir kısmı halen mevcut bulunmaktadır. Şehir olarak Mimas, Çatalkaya ovasından Kumburnu'na kadar uzanır ve bugün Karavela adasının yanında. Denizin içinde bulunan liman kalıntıları, sandaldan görülen mahalle kadar uzanırdı. Sandaldan bakıldığında, evlere ait pencerelerin demirleri dahi görülmektedir. Akdağ’da IV. yüzyıldan kalma, siyah granitten yapılmış, Mimaslılara ait bir mabet bulunmaktadır. O zamanlarda, Mimas halkı bu mabette toplanır, Ayinler tertipler ve bereket tanrısından yağmur ve bol ürün vermesi için dua ederlermiş.

Egenin kıyıları nazlı bir gelin gibi uzanır akdenize doğru nice güzellikleri barındırır koynunda çeyiz gibi her yosun her taş işlenmiş sahile ilmek ilmek oya oya .gözünüzün gördüğü her yerde mavi yeşilde yeşil mavide işte engüzel kıyılardan birine yaklaştı teknemiz. Tarih doğa yudum yudum yaşama sevinci name name melodilerle anlatılan , satır satır yazılara binlerce fotoğraf, onbinlerce film karesine konu olan bir cennet burası. Burası Mordoğan yamaçlardan denize uzanan her koyda yeşille mavinin uyumunun yanında buram buram tarih kokusu var. Güneş ayrı bir güzel doğar yarımadada göstermeye başladımı sıcak yüzünü tatlı bir morluk sarar yarım adayı. Güneş hergün aynı doğar, doğan gün ile birlikte denize umutla atılan her ağda balıklar çırpınır dans edercesine. Çırpınan her balıkta denizin bereketi her teknede çekilen her ağda başka bir umut var.

Doğası, havası, özellikle astım hastalarına şifa kaynağı...Astım hastalığı-Kalp Hastalıkları rehabilitasyonunda tavsiye edilen Dünyanın sayılı Oksijen ile İyotun birleştiği oksijen merkezlerinin arasında yer alan Mordoğan iklimi ve doğası Hurma zeytin, Nergis,Sümbül,Enginar kokuları arasında Narkisos Pınarı, Ayşe Hatun Camii,Rum Köyleri, Çeşme ve Değirmenler ve daha pek çok eşsiz tarihi ve doğal güzellikleri barındıran İzmir merkeze 80 Km uzaklıkta yer alır.

Etiketler

mordoğan izmir karaburun otel oda konaklama

Fotoğraflar

Görüşler ()

Yorum Ekle