Mekan 360

MARMARİS SÖĞÜT KÖYÜ

Görüntülenme - 12178 Yorum Ekle

Hakkımızda

Tarihiyle, kültürüyle, yemekleriyle ve deniziyle Marmaris çevresinin en özellikli köylerinden birisidir Söğüt. Köyün eski adı olan “Saranda”, geçmişte bölgede sayıları fazlaca olan Rumlardan kalma.

Köyün güneybatısında, okulun arkasındaki tepecik üzerinde Thysannos yerleşimi kalıntıları var. Kazı yapılmadığından çok fazla bir şey görünmüyor. Antik kalıntılar arasında duvar kalıntıları ve temel izleri var.

Köyde turizmin yanında badem ve keçiboynuzu da ekonomiye destek sağlıyor. Özellikle keçiboynuzunun son yıllarda sağlık için artan önemi köyde küçük bir sektör oluşmasına yol açmış. Köyde üretilen keçiboynuzu pekmezi başka şehirlerden bile talep görüyor. 90’lı yıllara kadar çok miktarda üretilen, bugün yalnızca Marmaris ve çevresine satışı yapılan Söğüt baklası da lezzeti nedeniyle aranılan bir sebze. Mevsiminde bulabilirseniz mutlaka köyde bakla yemeği veya mezesi deneyin. Palamut Çeşmesi yakınındaki köy lokantası da kavurmasıyla meşhur. Sahildeki restoranlarda en çok bulunan balık çeşitleri sinarit, fangri, sokkan, melanur, istina, takoz, mantık, eskina, trança, akya, lâhos.

Söğüt is one of the most special villages around Marmaris thanks to its history, culture, local foods and sea. “Saranda”, the former name of the village, is a legacy of Greeks who lived around in the past.

On southwest of village, there are ruins of Thysannos settlement on the hill behind the school. It is not possible to see too much since no excavation has taken place. There are wall remnants and basement traces among ancient ruins.

Apart from touristic activities, almond and carob provide support for local economy. Especially thanks to increasing importance of carob in sanitary terms, a new minor sector is formed in the village. Carob molasses, produced in Söğüt, attracts demand even from other cities. Broad bean of Söğüt, which was abundant until 1990s but is sold only in and around Marmaris today, is nowadays back in request thanks to its unique taste. If you are in Söğüt during broad bean season, you should try a broad bean dish or hors d’oeuvre. Village restaurant near Palamut Fountain is famous for its korma. The most common fish found at restaurants are porgy, common sea bream, dusky spinefoot, saddled sea bream, istina, crucian carp, mantık, brown meagre, pink dentex, leer fish, grouper.

Etiketler

marmariste tatil nerede nasıl giidlir what to do in marmaris travelling turkey village holiday in sogut 360 vr sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (0)

Yorum Ekle