Mekan 360

KARACA ARBORETUM CANLI AĞAÇ MÜZESİ

Görüntülenme - 18346 Yorum Ekle

Hakkımızda

Yalova termal suları, doğal güzellikleri ve yazlık evleri ile İstanbul’a yakın ve gözde tatil yerlerindendir. Yalova’ya İstanbul Deniz Otobüsleri ile gidebilirsiniz. Pendik veya Yenikapı’dan kalkan feribotlarla bir, bir buçuk saat sonra Yalova’ya ulaşabilirsiniz. Karaca Arboretumu’na gidip içeri girdiğiniz an bambaşka bir dünya ile karşılaşıyorsunuz. Çiçekli, çiçeksiz bin bir çeşit bitki ile bezenmiş adeta cennetten bir köşe burası. Burada geçireceğiniz birkaç saat içersinde kendinizi ruhen dinlenmiş ve stresten arınmış hissediyorsunuz.

Etiketler

yalova karaca arboretum termal canlı ağaç müzesi 360 vr sanaltur sanal tur viar turkey video virtual tour turkey mekan360 mekan

Fotoğraflar

Görüşler (5)

cigdem sari

Yalova Termal yolu üzerinde özel bir ağaç müzedir. Giriş 5 TL idi. Bu yıl değişmiş olabilir. İçinde Sekoyalarda olmak üzere pek çok şeyit bitki ve ağaç bulunmakta. Sizi bir rehber eşliğinde gezdiriyorlar. Ancak alanın tamamını gezemiyorsunuz. Sonbahar gitmek çok daha keyifli. Yolun karşısında satın almak isterseniz küçük bir botanik bulunuyor.

5 yıl önce

Uğur Dürü

Sekoyadan bambuya binlerce bitkinin bir arada bulunduğu güzel bir yer.

5 yıl önce

Gül Efe

Görülmeye değer bitki çeşitleri var nisan veya mayıs ayında ziyaret etmek en doğrusu

5 yıl önce

ERHAN AYDIN

50 yaşında şirketinin yönetimini devretmiş, ülkenin 2. Dünya Savaşı ile yokluklarını dahi görmüş, ihracat yapmanın daha tam olarak bilinmediği bir ülkede ihracat ile şirketini büyütmüş, kendini gezdiği ülkelerle geliştirmiş ve ülkesinin vatandaşı olmayı gurur saymış bir güzel kalbin usanmadan gösterdiği çabanın eserini görmek, küçük kızıma göstermek benim için çok güzeldi. Ülkenin refahının toprak reformunda olduğunu gösteren, Kırmızı kazağı ile gurur duyan bir adamın ağaç ve bitki yetiştirmede dünyada sadece 20 kişide bulunan bu insanlığa karşılıksız yatırımını, vakfını görmeden geçmek olmaz. Sakura ağacından okaliptüs ağacına kadar neler neler dikilmiş. 1980 yılında başlayan bu çabanın sadece yıllık hikayelerini dinlesek belki de 1 hafta zaman ayırmak gerekir. Bu güzel eser ve nasihatlarınız için teşkkürler Hayrettin Karaca.

5 yıl önce

Volkan Demir

Bu arboretumun sahibi ve TEMA'nın kurucusu Hayrettin Karaca'ya bu ülke ne kadar teşekkür etse azdır. Görmek için dünyayı gezmeniz gereken bitkiler, onun sayesinde buraya toplanmış ve yetiştirilmiş. Sonuç; Türkiye'nin cennet köşelerinden biri meydana gelmiş. Teşekkürler Hayrettin Karaca. It won't be enough how much this country thank Hayrettin Karaca who is the owner of this arboretum and the founder of TEMA. The plants, where to see all one needs to travel across the whole world, is collected and cultivated in here by his efforts. The results is the formation of an other paradise in Turkey. Thank you very much Hayrettin Karaca.

5 yıl önce

Yorum Ekle

Sokak Görünümü