Mekan 360

ITÜ DOĞA TARİHİ VE BİLİM MÜZESİ

Hakkımızda

ITÜ yeni bir Bilim-Toplum projesi ile Doğanın gözleme dayalı bilimsel düşünebilme özelliklerini içeren unsurları ile teknoloji içerikli görselleri bir araya getirerek toplumun hizmetine sunuyor. Mustafa İnan Kütüphanesi’nin yeni binasına taşınması sonrası boşalan 3500 m2 lik mekân “Doğa Tarihi ve Bilim Müzesi” olacak. Bunun için hazırlanan projeler kısa bir zaman sonra yaşama geçirilecek. Burada dinamik doğanın tüm unsurları her yaş grubundaki insana bilimsel bilginin popülerize edilmiş biçimiyle aktarılacak.

Bilim Tarihi Bölümünde ise İTÜ de laboratuarlarda kullanılmış tarihi belge niteliğindeki teknik aletlerin örneklerinin sergilendiği mekânlar bulunacak. Müze geçici sergi ve etkinliklerle yerkürenin dinamiğini ve canlıların evrimini tarihsel çerçevede sunacak ve günümüz süreçlerin, evrensel boyuttan kentsel ölçeğe kadar nasıl etkileştiğini bilimsel kanıtlarıyla ziyaretçisine aktaracaktır. Ayrıca,  Müze’nin daha da iyi gelişebilmesi ve çalışmaları yönlendirebilmesi için bir araştırma birimi Doğa Tarihi ve Bilim Müzesi kapsamı içinde yapılanacak.

Etiketler

museum science visit alet belge yerküre canlı evrim tarih dinamik

Fotoğraflar

Görüşler (5)

cemal caglayan

Istanbul da tek doğabilim muzesi müzeyi kuranın dediğine göre türkiyedede tekmis hayvanat bahçelerindeki doğal yoldan olmushayvanlari içini dolduruyorlarmış vurulmuş hayvan yok yani avlanmış hayvan yok

5 yıl önce

Ozlem Dogan

Hayvanları seven ve vahsi yasama ilgi duyan çocuklarınız varsa gormelerinde fayda var. Başlangıçta biraz rutubet kokusu rahatsız ediyor ama sonra alisiyorsunuz

5 yıl önce

ali kelebek

Emekli bir veterinerin kendi kişisel çabasıyla hazırladığı, Türkiye'de önemsenmeyen, bir çalışmanın ürünüdür.Yaptığı tahnitler görülmeye değerdir.

5 yıl önce

Kemal Bilgi

Bundan bir kaç ay önce gitmiştim. Ve sadece onların o sıcak karşılaması için tekrar gitmek isterim. Doğaya ve tahnit sanatına merakı olan insanların mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer..

5 yıl önce

Fatih YIKILMAZ

Öğrencilerin gitmesi gerekn bir yer.

5 yıl önce

Yorum Ekle