Mekan 360

AKHİSAR MÜZESİ

Hakkımızda

1933 yılında Ali Şefik Hastanesi olarak yapılan  aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığına devredilerek 1992 yılına kadar Ali Şefik Orta okulu olarak hizmet veren, 1994-2007 yılları arasında Öğretmen Evi olarak kullanılan, öğretmenlerin karşı çıkmasına ve yürüyüşler yapmasına rağmen 4 Eylül 2006 tarihinde Akhisar Müzesi yeri olarak karar verilen, 2007 yılında  onarımına başlanan ve iki ayrı ihale döneminden sonra 2011 yılında bitirildi.

 

Etiketler

muze etnograf kültür tarihi sanat eserler kalıntılar

Fotoğraflar

Görüşler (5)

Giordano Merletti

Small but interesting

5 yıl önce

Kaan Sozcuer

Ortaokulu ( Ali Şefik O.O.) okuduğum bina. Okul kapandıktan sonra önce Öğretmenevi, sonra da Akhisar Müzesi oldu. Yaz tatillerinde bahçesindeki basketbol sahasında oynadığımız, çam ağaçlarının altında sohbet ettiğimiz güzel mekan.

5 yıl önce

Nurullah uzunkök

muze temizlik acısından cok iyi ama düzen konusunda biraz sıkıntılı tarihi eserleri yerınce düzgün tanıttıklarını düşünmuyorum bu genelde butun muzelerde böyledır zaten

5 yıl önce

Engin Kaya

Altın koyun heykelciğine bayıldım.Eskiden kadınların kullandığı parfüm şişelerleride çok güzel. Çok temiz ,para harcanmış büyük bir yer.Gidip gezin görün eski paralar falanda var.

5 yıl önce

Ibrahim Varol

Akhisar merkezde küçük çok güzel bir müze. Binası eskiden orta okulmuş. Ana yola yakın ulaşımı çok zor değil. Aracınızla gelirseniz müze etrafında otopark yok. Yol kenari otoparklara park etmek zorundasiniz. Yazın yer bulamayabilirsiniz.

5 yıl önce

Yorum Ekle