leminiz Yaplyor.
 
 
 
 
 
 
 
 

Sanal Tur | Foto Galeri | Video Galeri | Haritada Göster

English




Reklamı Gizle

Hakkımızda

 

 

Yasemin yağı romatizmal ağrılara iyi gelmesiyle bilinmektedir. Vücudu dinlendirici etkisi vardır. Banyo suyuna ilave edildiği takdirde vücutta rahatlama etkisi görülecektir. Cildi sıkılaştırma ve cildi besleme özelliği vardır. Bayanların korkulu rüyası olan selüliti giderme özelliğine sahiptir.

Yasemin yağı, yasemin bitkisinden itkisinden elde edilmekte olup, tarihi olarak Himalaya dağları ve Çin'in batısından gelmiş olduğu düşünülen, bu bitkiden eski Çin ve Mısır ansiklopedilerinde bahsedilmektedir. Bu bitkinin kullanımı eskilere dayanmaktadır. Eski zamanlarda kullanımı sağlanan yasemin yağının yaralarda tedavi edici etkisi olduğundan dolayı kullanıldığı düşünülmektedir. Tarih boyunca Arap ülkeleri ve Çin ülkeleri arasında ki ipek yolu aracılığı ile bu bitkinin ticareti yapılmıştır. Bu bitkinin yaprakları ile elde edilmekte olan doğal yağ bir çok rahatsızlığın giderilmesinde ve önlenmesinde kullanılmıştır. Tarihi bir bitki olan yasemin bitkisi hoş kokusu nedeni ile evlerin bahçelerinde ve evlerin içerisinde yetiştirilmiştir. 

Yasemin yağı özellikle cilde olan olumlu etkilerinden dolayı sıkça kullanılmakta olan bir doğal yağ türüdür. Bu yağı genellikle bayanlar cilt bakımında kullanmaktadırlar. Cilde sağladığı olumlu etkilerden dolayı kullanımı kişiler tarafından fazlalaşmış ve kozmetik alanında bazı kremlerin yapımında kullanılmıştır. Doğal olarak elde edilmekte olan bu yağ içeriğinde bulunmakta olan vitaminler, mineraller, magnezyum, potasyum, fosfat ve demir maddelerinden antioksidan bir etki yaratmakta olup kişilerde yaşlanmayı geciktirir. Bu bitki yağı pek çok diyetisyen tarafından diyet listesine eklenmektedir. Çünkü bu bitkinin tadının doğal tatlılığından dolayı şekerli içecekler içen kişilerin şeker kullanmamalarına yöneltir, bu sayede kişilerin yağ yakmalarına olanak sağlar.

Bu yağın kullanımında oluşmakta olan kanser türlerinin önüne geçilerek daha da ilerlemesinin önüne geçer ve bu oluşan kanseri yok eder. Kanserli olan hücrelerin ilerlemesini yavaşlatıcı bir etki gösterir, vücut hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Yasemin yağı orta yaşlı kişilerde oluşmakta olan kalp rahatsızlıklarının önüne geçer ve bir hayli engelleyici etki sağlar. Kişilerde oluşmakta olan kötü kolesterolün önüne geçer ve ilerlemesini durdurur. Bu bitki yağını bir kap içerisine bir kaç damla damlatarak üzerine bir miktar da sıcak su eklenerek kişilerde sakinleştirici etki gösterir. Uyku bozukluğu olan kişilerde ve stresli olan kişilerde kullanılması önerilmektedir. Yüz ağrılarında ağrı dindirici etkiye sahiptir. Cilt gözeneklerinin sıkıştırılmasında kullanılır ve cilt gözeneklerini açar. Balgam söktürücü bir özelliğe sahiptir. Kişilerin bel çevrelerinde oluşmakta olan selülitlerin yok edilmesinde bu yağ birebirdir, özellikle de bu sorun bayanlarda estetik görüntü bozukluklarına sebep olduğu için sıkça kullanılır etkisi de oldukça fazladır.

 

Selülitli bölgeye düzenli bir şekilde masaj yapılarak uygulandığında gözle görülür bir sonuç almak mümkündür. Yasemin yağı cilde tonik olarakta kullanılır. Kuru ciltleri nemlendirme etkisi bulunmaktadır. Yasemin yağının antiseptik özelliği vardır. Bu bakımdan ciltteki sivilceleri gidermek içinde kullanılır. Yasemin yağı balgam söktürücü olarakta kullanılmaktadır.

 

 

.

.

.

.

Hata Bildir
Arkadaşına Tavsiye Et
Editöre Mesaj
Web Sayfana Ekle

YASEMİN YAĞI

Bu firmaya ait kayıtlar 4534. kez ziyaret edilmektedir.

En Yakın Gezİ Mekanları


... Yükleniyor ...

EN YAKIN TARİHİ MEKANLAR


... Yükleniyor ...

EN YAKIN KÜLTÜREL&ETKİNLİK MKN.


... Yükleniyor ...

ŞEHİR PANORAMALARI


... Yükleniyor ...

Anı Defteri


... Yükleniyor ...