TARÇIN KARŞIYAKA Izmir | Sanal Tur | Mekan360.com

Hakkımızda


Tarçın tatlılara, yemeklere aroma vermesiyle bilinir ancak tarçının faydaları saymakla bitmez. Tarçın özellikle kış aylarında tüketilir. Tarçının kan şekerini dengeleyici özelliği bulunmaktadır. Tarçını düzenli olarak her gün tüketmek kolesterolün düşmesine katkı sağlar. Tarçını ve balı bir litre suyun içine eşit miktarda ekleyip kaynatıp her gün sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce tüketmek zayıflamaya yardımcı olan bir kürdür. Tarçın öksürüğe iyi gelir.

Dolaşımını artırır Soğuk algınlığı belirtilerini azaltır Mide rahatsızlıklarını hafifletir Menstrüel ağrıları azaltır Kilo vermeye yardımcı olur Kan şekerini düzenler Mide kramplarına iyi gelir Anti bakteriyel özelliği ile enfeksiyonlara karşı koruma sağlar

Bal ve tarçın kürü mide ağrılarına, mide yanmalarına iyi gelen bir kür olarak karşımıza çıkmaktadır aynı zamanda bal ve tarçın kürü her gün düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini de güçlendirir. Tarçının kanı inceltmesi gibi bir özelliği de vardır, bu bakımdan damar tıkanıklığına iyi gelmektedir.

Uzmanlar tarçının vücut ısısını dengelediğini söylemektedir. LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürürken iyi kolesterolün belirli değerlerde kalmasına yardımcı olur. Son yıllarda yapılan bazı araştırmaların sonuçlarına göre tarçın kan şekeri düzeyini koruyarak insülin direncine karşı avantaj sağlamakta ve obeziteyi engellemektedir. Çeşitli araştırmalar Tip 2 diyabet hastalarında tarçın tüketiminin olumlu etki yarattığı sonuçlarına sahip olmakla birlikte bu konuda daha fazla bilimsel çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Gıdalarda bakteri üremesini engelleyen tarçın doğal bir gıda katkı maddesi olarak kullanılabilir. Demir yönünden zengin olan baharat kandaki oksijenin hücrelere ulaşmasını sağlayan hemoglobin üretimini teşvik eder.

Kalsiyum içeriği ile kemikleri ve dişleri güçlendirir. Aynı zamanda lif ve manganez yönünden de zengin olan tarçın tuzun atılma sürecini hızlandırır, dolayısıyla kalın bağırsak kanseri riskini düşürür.

Kimyasal bileşenlerin kokularına karşı beynin verdiği psikolojik tepki üzerine araştırmalar yapan Florida merkezli Chemoreception Bilimler Derneği (Association for Chemoreception Sciences) tarçın kokusunun ya da sadece içerisinde tarçın bulunan yemekler tüketmenin beyin fonksiyonlarını geliştirdiğini belirlemiştir. Yapılan çalışmada tarçın kokusu deneklerin dikkati arttırmış ve özellikle bilgisayar başında çalışanlarda kısa süreli hafızayı geliştirdiği belirlenmiş.

Etiketler

tarçın tarçın faydaları bitkisel yağlar sağlık yağları

Görüşler ()

Yorum Ekle