OZONLU ZEYTİNYAĞI KARŞIYAKA Izmir | Sanal Tur | Mekan360.com

Hakkımızda

Ozonlanmış zeytinyağı, genellikle bir anti-bakteriyel ürün olarak cilt enfeksiyonlarını tedavi etmekte kullanılır. Aynı zamanda bacak ülserleri, mantar enfeksiyonları, fistül, yatak yaraları, hemoroid, diş eti iltihapları, arı sokması, akne, saçkıran ve böcek sokmalarında da kullanılır. Ozonlanmış  zeytinyağı sadece bakteri, mantar ve patojenleri öldürerek yarayı steril etmekle kalmaz aynı zamanda iyileşme sürecini de harekete geçirir.

Ozonlanmış zeytinyağı macunu aynı zamanda cilt hücrelerinin büyümesini canlandırır, epidemisi temizler ve sterilize eder, zararlı toksinleri yok eder, şiş ve iltihabı düşürür ve yara izlerinin iyileşmesine yardım eder.

Bu ozonlu yağlar, yükselmiş metabolik oran için geliştirilmiş enerji sağlayarak cildi oksijenize eder. Ozonlu yağın temizlenmiş saç derisine uygulanması, saç dökülmesi sorunlarına karşı savaşarak saç telini ve derisini güçlendirir.

Periodontal hastalıklar, dişi destekleyen diş eti dokusu ve kemiğini tahrip eder. Uygun bir tedavi uygulanmazsa, diş kaybı ile sonuçlanabilir. Ozonlanmış yağ, enfeksiyonlu hastalıklara sebep olan bakteri, mikoplazma ve virüsleri detoksife etmek ve öldürmek için, tedavi maksadıyla kullanılır. Ozonlanmış yağda hapsolmuş yağdan ayrılarak salınıma geçtiğinde, virüs, bakteri, maya ve ağızdaki bakteriler dahil diğer zararlı organizmaları inaktive etmekte etkilidir.

Yüksek kalite ozonlanmış zeytin yağı kaynağı ararken, üreticinin  koronal mı yoksa plazma ünitesi mi kullandığını sormalısınız. Bir reaktif gaz olan ozonun stabilize edilmesi oldukça zordur; fakat ozona dayanıklı bir konteyner içerisinde, zeytin yağından geçirilirken, ozon gazı etkileşime girerek yağ içinde stabilize olmaya başlar. İşlem sürekli olarak devam ettiğinden, ozon yavaşça yağ gibi likit forma geçmeye başlar ve grimsi renkte bir macun halini alır. Bu macun, bir çok doğal tedavide kullanılır.

 Ozonlanmış yağlar, birkaç farklı yöntem aracılığı ile üretilirler. En yaygın yöntem, yüksek konsantrasyonlardaki ozonu tercih edilen bir yağ yoluyla kaynatmaktır. Başarıyla ozonlanabilen yağlar arasında, ozonlanmış zeytinyağı, ozonlanmış jojoba yağı, ozonlanmış susam yağı, ozonlanmış fıstık yağı sayılabilir. Avrupa’da bu iş için zeytinyağı, Küba’da ayçiçek yağı, Hindistan’da ise susam yağı kullanılır. Ozonlanmış yağ üretmek, kullanılan ozonun konsantrasyonuna ve yağın yoğunluğuna bağlı olarak 3 haftadan 3 aya kadar sürebilir.

Ozonlu zeytinyağı deriyi oksijen bakımından beslerken, cildin erken yaşlanmasını engelleme özelliğine sahiptir. Aynı zamanda cildi sıkılaştırma, toparlama etkisi de vardır. Ozonlu zeytinyağının içerisinde bulunan aktif oksijen sayesinde yüzde sivilcelenmeyi azaltır ve sivilce varsa ciltteki sivilceleri yok eder. Temiz cilde sabah ve akşam günde 2 kere olmak üzere uygulanabilir. Yaşlanmadan dolayı oluşan lekeleri, hamilelik esnasında oluşan lekeleri ve güneş lekelerini geçirme özelliği vardır lekelerin üzerine düzenli bir şekilde uygulamak yeterlidir. Cildi nemlendirme özelliği çok fazladır ozonlu zeytinyağını  kurumuş cilde uygulamakta fayda vardır.

Yıpranmış saçları onarır özellikle boya, fön, perma gibi işlemler saçı fazlasıyla yıpratır ozonlu zeytinyağını saç diplerine sürüp bekletmek saçların oksijenle beslenmesini sağlar, saçı nemlendirir ve besler. Cilt enfeksiyonlarında anti bakteriyel olması bakımından ozonlu zeytinyağı kullanılabilir yaraları iyileştirir. Ağız içinde bulunan yaralara da iyi gelmesiyle bilinmektedir. Herhangi bir böcek ısırmasında ısırılan bölgeye ozonlu zeytinyağı uygulamak orada oluşan bakterileri yok eder ve ağrıyı azaltır. Özellikle yaşlılıkta daha çok karşımıza çıkan eklem ve diz ağrılarında, romatizma ağrılarında masaj yaparak ozonlu zeytinyağı kullanmak çok faydalıdır.

 

Etiketler

Ozonlu Ozonlu zeytin yağı Ozonlu zeytin yağının faydaları Ozonlu zeytin yağı ne işe yarar Ozonlu zeytin yağı nedir

Fotoğraflar

Görüşler ()

Yorum Ekle