MERIDIAN ATAŞEHİR Istanbul | Sanal Tur | Mekan360.com

Hakkımızda

 


 

Varyap Meridian
Batı Ataşehir’de inşa edilen VARYAP MERIDIAN projesi kapsamında 5 kulede 20 ile 61 katlı 1500 konut, 50 bin metrekare kiralık alana sahip bir iş merkezi, 20.000 m2 ofis binası, işletmesi uluslararası bir markaya verilecek 5 yıldızlı otel, kongre ve iş merkezi, ticaret alanları olmak üzere toplam 6 kule ve 3 adet alçak katlı ticari blok yer alıyor. Proje dahilinde 40 m2'lik stüdyolardan özel tasarımlı penthouse dairelere kadar çok farklı konut seçeneği bulunuyor. Türkiye’nin ilk büyük ekolojik karma projesi olan ve toplam 107 bin metrekare’lik alana yayılı projenin yaklaşık yüzde 90’ı yeşil alandan 13 bin metrekare’lik alanı ise binalardan oluşuyor.
 
Projenin mimarlığını düzenlenen yarışma sonucunda dünyanın dört bir yanında farklı tasarımları ve yeşil binaları ile tanınan iddialı projelere imza atan dünyanın sayılı mimarlık bürolarından İngiliz RMJM (New York) şirketi yapıyor. Projenin tüm mühendislik danışmanlığını ise yine dünyaca ünlü yüksek bina uzmanı İngiliz kökenli Buro Hoppold firması gerçekleştiriyor.
 
KONSEPT
Türkiye’de ilk olacak çevreci konut projesi VARYAP MERIDIAN’da ortak alanların bir bölümü rüzgar, güneş gibi doğal kaynaklardan üretilecek enerji ile karşılanacak, yağmur suları toplanıp yeşil alanların sulanmasında kullanılacak, doğanın korunmasına katkı sağlanacaktır. Projenin “çevreci konut” konseptinin oluşturulmasında çevresel etkenler ve sürdürülebilirlik ilkeleri önem taşımaktadır. Bu hedefe ulaşmak için arazinin topografik yapısı, rüzgâr ve manzara yönleri, güneş ışığıyla ilgili detaylı analizler projenin tasarıma yön vermiştir. Güneş ışığından en iyi derece faydalanılması binaların konumlandırılmasında en önemli etken olmuştur. Teraslanma projenin temel konseptini oluşturmaktadır. Binalar kimi zaman tek yönde kimi zaman iki yönlü teraslanarak yükselmektedir. Peyzaj ile birlikte ele alındığı zaman bu teraslanmalar binaların doğal havalandırılması için bir araç olarak kullanılmıştır. Bahçe peyzajında kullanılan su öğeleri ile binaların teraslanan yüzeyinden yükselen serin hava akımı oluşturulmaya çalışılmıştır. Ayrıca bu teraslar yağmur suyunun toplanması için geniş yatay yüzeyler oluşturmaktadır. Peyzaj tasarımına arsanın doğal bitki örtüsü ve topografik yapısı yön verecektir.
 
ENERJİ VERİMLİLİĞİ
VARYAP MERIDIAN son yıllarda uluslararası gayrimenkul geliştirme sektöründe en çok kabul gören, bulunduğu çevre ve doğal ortamla uyumlu tasarım ve uygulama gerektiren “bütünsel sürdürülebilirlik” anlayışı ile inşa ediliyor. Proje kapsamında uygulanan yenilikçi sistemler, teknoloji ve LEED kriterlerinin sağladığı olanaklar, konut sahiplerine daha düşük aidat ve genel giderler olarak geri dönüyor. Tasarım aşamasında alınan önlemler, çevreci malzeme seçimi ve atık yönetimi ile projede %40’a varan enerji ve su tasarrufu ile birlikte, proje sakinlerine yüksek konforda minimum tüketim maliyeti sağlanacaktır.
 
Cephe tasarımı, bina sakinlerinin güneş ışığından maksimum düzeyde faydalanmaları ve sıcak, soğuk iklim şartlarının olumsuz etkilerinin azaltılması hedefleri ile tasarlanmıştır. Cephe, cam ve seramik panellerden oluşan hibrit sistemdir. Kullanılan camlar açık yeşil rengindedir. Hafif renkli olan bu camlar yazın iç ortamı aşırı ısınmaktan koruyup soğutma ihtiyacını azaltırken, kışın da içeri yüksek seviyede güneş ışığı girmesine izin vererek ısıtma yükünü hafifletecektir.
 
Camlar vasistas özelliği ile belli bir kata kadar açılır olacaktır. Böylelikle bina sakinlerine ihtiyaç duydukları anda doğal havalandırmadan faydalanabilme olanağı sağlamaktadır.
 
Projeye yeşil bina özelliği ile birlikte yenilenebilir enerji kaynakları entegre edilmiştir. Elektrik üretecek olan güneş panelleri ve rüzgar türbinleri ile proje ortak mahal elektrik ihtiyacının bir kısmı karşılanacaktır. Fosil yakıt kullanımını ve karbondioksit salınımını azaltmak için yapılan bu uygulama İstanbul ve Türkiye’ye örnek teşkil edecektir. Ortak mahallere hizmet verecek olan bu sistem ile aidat bedelleri azalacaktır.
 
Bloklarda merkezi ısıtma ve soğutma sistemleri uygulanacaktır. Daire sahipleri termostatları ile daire içi sıcaklık ve serinlik ayarını manüel olarak yapabileceklerdir. Daire girişinde ki pay ölçerler ile de her daireye kullandığı kadar enerji bedeli faturalandırılacaktır.
 
Yeşil bina uygulaması kapsamında kullanılan her su armatürü su verimliliği sağlamaktadır. Banyoda tercih edilen armatürler, su tasarruflu mutfak bataryaları ve çift basmalı rezervuar sistemi ile LEED Yeşil Bina Değerlendirme Sistemine göre eşdeğer bir daireye oranla her daire %40 su tasarrufu yapmaktadır.
 
PEYZAJ
Bütün peyzaj düzenlemelerinde ve bitki tercihlerinde su kullanımını minimize etmek ve yere özgü doğal yapıyı korumak, öncelikli amaç olmuştur. Açık alanların ana karakteri olarak özellikle seçilen çayır dokusu, çim ağırlıklı düzenlemelere göre su kullanımını yarıya indirdiği için tercih edilmiştir. Her mevsim başka bir noktanın canlanmasıyla yıl boyu yeşil sürekliliğinin gözetildiği bir bahçe bütünlüğü oluşturulmuştur. Avlular / girişler, çayır, eğimli yüzeyler ve çatı bahçeleri bu bütün içindeki farklı yeşil doku karakterlerini yaratmaktadır. Kullanılan tüm bitkilerin 12 ay boyunca faklı etkiler üretmesi peyzaj tasarımının ana yaklaşımı olup, İstanbul’un artık unutulan sonbahar renklenmesi, yapraklarını döken ağaçların kışın getirdikleri kaligrafik dünya ve ışığın bahçeye daha fazla girme olanağı, doğanın uyanışı ve uykuya dalması dahil tüm ritimlerin insanın yeniden kendi biyoritmini duyumsaması yönünde bir katkı olarak değerlendirilmiştir.
 
Yerleşim alanları tamamen parklar ve spor alanlarından oluşan bir yeşil bölge ile çevrelenmiştir. Büyük parkın içinde yer alan gölet ve çevresi, su kıyısı plantasyonu ile belirgin bir doğal ortam yaratırken kendi ekosistemini oluşturmaktadır. Oluşturulan farklı aktivite alanları açık alanların kullanımında kendine özgü bir durum ön plana çıkarken su tüm adaların önemli bir iklim düzenleyici unsuru olarak ta değerlendirilmiştir.
Gece peyzajı, oluşturulan endirekt aydınlatma ile gün boyunca yaşanan, izlenen bahçe yaşantısına yeni bir boyut kazandırmış, su bu defa bir ışık kaynağı olarak gece peyzajının da odağı olmuştur.
 
SOSYAL ALAN
VARYAP MERIDIAN “Gayrimenkul’ün Oscarları” olarak bilinen dünyanın en prestijli gayrimenkul yarışması olan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında (International Property Awards) Avrupa’nın En İyi Gayrimenkul Projesi ve En İyi Yüksek Bina kategorilerinde iki ödül aldı.
 
VARYAP MERIDIAN, ayrıca dünyadaki en prestijli gayrimenkul olanaklarını yurtdışında yatırım yapan yatırımcılara sunan İngiltere’nin 1 numaralı dergisi overseas LIVING magazine tarafından Türkiye’nin En İyi Gayrimenkul Projesi seçilerek, ödül almaya hak kazanmıştır. 2010 yılında da ödül almaya devam eden Varyap Meridan, İtalya Gayrimenkul Fuarı / EIRE 2010 kapsamında düzenlenen ve gayrimenkul sektöründe Avrupa'nın en önemli ödüllerinden biri olan ''Gayrimenkul Ödülleri / Real Estate Awards '', Milano'da 'En iyi akıllı şehir projesi / Best Europen Smart City Scheme' kategorisinde ödüle değer görüldü.
 
Varyap Meridian, 2010 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards) yarışmasının birinci turunda da; Türkiye’nin En İyi Mimarisi, Türkiye’nin En İyi Yüksek Bina Mimarisi, Türkiye’nin En İyi Gayrimenkul Web Sitesi, Avrupa’nın En İyi Mimarisi ve Avrupa’nın En İyi Yüksek Bina Mimarisi olmak üzere, beş kategoride birden ödül aldı. Yarışmanın ikinci turunda ise dünyanın 131 ülkesinden gelen yüzlerce projeyi geride bırakan Varyap Meridian, Dünyanın En İyi Gayrimenkul projesi seçilmiştir. Aldığı bu son ödülle birlikte Varyap Meridian iki yıl gibi kısa bir sürede Avrupa’dan gelen 10’uncu büyük ödülün sahibi oldu.
 
Leed Sertifikasyon programı dahilinde Türkiye’nin ilk ve tek lüks yeşil konut projesi olan VARYAP Meridian 2012 yılında tamamlanacak

Etiketler

emlak satılık daire konut ev lüks residence rezidans villa peyzaj ofis yeni proje yapı markalı marka özel projeler huzur eğlence doğa ulaşım adres konak bahçe havuz park yerleşim alışveriş güvenlik site konsept yeşil kule apartman fiyat al satınal satın nekadar tasarım mimarlık mühendislik inşaat firma

Fotoğraflar

Görüşler ()

Yorum Ekle