KÜKÜRT KARŞIYAKA Izmir | Sanal Tur | Mekan360.com

Hakkımızda

 
 


Kükürt cilt hastalıklarına oldukça iyi gelmektedir. Ciltte meydana gelen egzama hastalığına, uyuz hastalığına ve alerjik hastalıklara çok faydalıdır. Kükürt son yıllarda dermatoloji alanında da  çok kullanılır. Kükürt özellikle de saç, tırnak hastalıkları içinde gereklidir.
Vücudun kükürt ihtiyacını karşılaması için günlük olarak alması gereken kükürt miktarı yetişkinlerde ortalama 1000 mg kadardır. Kükürt eksikliği ender olarak görülmekle birlikte, kükürtün vücutta yeterince bulunmadığı durumlarda saçlarda zayıflık ve deride solgunluk görülür. Aşırı kükürt böbreklere zarar verir. İnsan vücudu fazla kükürt alması durumunda baş ağrısı, boğaz ve mide yanmaları ile reflü ve kusma gibi belirtileri vardır. Kırmızı et, tavuk ve balık eti, yumurta, havuç, soğan, sarımsak, kereviz, turp, lahana, ıspanak, çilek, muz, maydanoz, marul, patates, incir ve hurma kükürt içeren besinler arasındadır.
 


Cilt, saç ve tırnak sağlığı için gerekli bir mineraldir. Solunum yolları, karaciğer ve alerjik rahatsızlıklar için çok önemlidir. Oksijen dengesi ve beyin fonksiyonları için ihtiyaç vardır.” B” gurubu vitaminlerin görevlerini iyi yapmalarını sağlamaktadır. Kükürt eksikliği nadir olarak görülmekle birlikte, kükürdün vücutta yeterince bulunmadığı hallerde saçlarda zayıflık ve ciltde solgunluk görülür. Kırmızı et, tavuk ve balık eti, yumurta, havuç, soğan, sarımsak, kereviz, turp, lahana, ıspanak, çilek, muz, maydanoz, marul, patates, incir ve hurma kükürt içeren besinler kükürt minerali açısından zengindir.

Kükürtün faydaları arasında vücudun oksijen dengesini koruması, beyin fonksiyonlarının çalışmasını desteklemesi gibi özellikleri vardır. Kükürt safra salgısını arttırır karaciğerin düzenli çalışmasına katkı sağlar. Kükürtün vücutta aşırı bulunması böbreklere zarar verir. Kükürt eksikliğinde ise ciltte solgunluk, saçların dökülmesi ve deri hastalıklarının artması görülebilir.


 


  Solunum sisteminin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur ve vücudun oksijen dengesini korur. Beyin fonksiyonlarının çalışmasını destekler. Saç, tırnak ve cilt sağlığı için gereklidir. Alerjik rahatsızlıklara karşı koruyucudur. Uyuz ve egzama gibi deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve safra salgılarını arttırır. B Grubu vitaminlerinin kullanılmasına yardımcı olur. Bazı zararlı bakterileri öldürücü etkisi vardır. Kükürtün faydaları arasında yaşlanmanın belirtilerini azaltması da sayılabilir

Kükürtün bulunduğu besinler

    Kırmızı et
    Tavuk ve balık eti
    Yumurta
    Havuç
    Soğan
    Sarımsak
    Kereviz
    Turp
    Lahana
    Ispanak
 


 

Etiketler

Kükürt Kükürtün faydaları Kükürt ne işe yarar Kükürt nedir

Fotoğraflar

Görüşler ()

Yorum Ekle