ACI BADEM Izmir | Sanal Tur | Mekan360.com

Hakkımızda

Badem ılıman ülkelerde yetişen bir bitki türüdür. Bu ülkeler Türkiye, Suriye, İran, Lübnan gibi ılıman ülkelerdir.Acı badem oldukça faydalı, badem ağacının bir meyve türüdür.Badem ; Diş Bademi, Taş Bademi, Nurlu Bademi, Gabadağ, Acıpayam, Şeytan Payamı gibi çeşitleri vardır.

       

     Diş Bademi               Taş Badem              Nurlu Badem              Gabadağ                    Acı Badem

Diş bademi: Yarı yumuşak kabukludur. Meyvesi iri; kabuğu delikli, kalınca yumuşak ve sarıdır. Dişle kolay kırılır. İçi yassı, geniş ve tatlıdır. Eylül'de olgunlaşır.

Taş bademi: Meyvesi orta iri, kabuğu sarı ve serttir. Zor kırılır. İçi dolgun, tatlı ve dayanıklıdır. Ekimde olgunlaşır.

Nurlu bademi: İlk olarak 80'li yıllardan sonra badem üretimiyle Datça yarımadasının uç bölgelerinde bulunmuştur. Kabuğu sert, meyvesi bilinen örneklerden daha iri ve tatlıdır. Ağustosta diğer cinslerine göre 15 gün geç olgunlaşır.

Gababağ: Nurlu bademinden daha küçüktür ve görüntüsü şeftali çekirdeğini andırmaktadır. Ağustosta olgunlaşır.

Acıpayam: Meyvesi daha küçük ve şeftali çekirdeği gibi acıdır. Genellikle badem yağı üretiminde kullanılır. Ağustosta olgunlaşır.

Şeytan payamı:Çok küçük olması ve meyvesi çıkarılırken kabuğunu kıran kişiyi çok uğraştırması sebebiyle bu ismi almıştır. Fındık büyüklüğündedir ve tatlıdır. Ağustosta olgunlaşır.

Acı bademin faydaları saymakla bitmez ancak fazla tüketildiği zaman zehirlenme görülebilir. Acı bademi günde 3-4 adetten fazla tüketmemekte fayda vardır. Acı bademin faydaları öksürüğe iyi gelmesi, cilt temizleyici olarak kullanılması, böbrek taşı düşürmede yardımcı olması, diyabet hastalığında aynı zamanda saça ve cilde nemlilik vermesi bakımından oldukça faydalıdır. Acı badem günümüzde kozmetik alanlarda da oldukça kullanılmaktadır. Acı badem kremleri, güneş yanıklarına cilt kuruluğuna iyi gelmektedir. Acı badem yağı bir kaç damla zeytin yağı ile karıştırılıp saça sürüldüğü takdirde saça ışıltı nemlilik vermektedir. Acı badem vücutta oluşan iltihaba da iyi gelmektedir günde 3-4 adet yenen acı badem vücuttaki iltihabı atmakta da yardımcı bir görev üstlenir. Ancak hiçbir zaman fazla tüketilmemesi gerekmektedir.

 

Etiketler

acibadem sifali bitkiler bitkisel yaglar saglik yaglari

Fotoğraflar

Görüşler (5)

berzan demirtaş

Her şirket gibi cokda farkı yok

5 yıl önce

Burhan Çınar

Eh işte

5 yıl önce

Tunç Türedi

Hizmeti ve anlaşmalı kurumları çok kaliteli keşşşşke hastaneleri de olsa İzmir de

7 yıl önce

ZEKİ AKIN

Sorun gidermeye yardımcı oluyorlar

6 yıl önce

Hamitcan Taşdemir

5 yıl önce

Yorum Ekle